در این مقاله قصد داریم تاثیرات مخرب مصرف مشروبات الکلی را با شما به اشتراک بگذاریم. همان طور که از این موضوع پیداست مصرف مشروبات الکلی ثاثیرات مخربی را برای فردی که چه به مدت کوتاه و چه به مدت بلند مصرف نموده داشته این تاثیرات مخرب نه تنها بر بدن فرد مصرف کنده است بلکه تاثیرات مخربی را نیز بر روان فرد میگذارد.
امروزه یکی از اولین و پرمصرفترین روانگردها در بین نوجوانان و جوانان مشروبات الکی است، چرا که مصرف این نوع روانگردان هم از نظر دفعات و هم از نظر حجم نسبت به سایر مواد روانگردان بیشتر است. یکی از عوامل، که بیشتر سنین نوجوان و جوانان به سمت آن کشیده میشوند مشروبات الکلی بوده و در اکثرا اوقات والدین تجربه مصرف مشروبات الکلی را برای فرزندان خودشان پر خطر نمیبینند.
ولی والدین باید این موضوع را بدانند که مصرف مشروبات الکلی هم بر بدن هم بر روان تاثیرگذار بوده زیرا این دسته از مواد روانگردان، یک ماده فوق نیرومند و خاصیت تاثیرگذاری برای روی روان فرد مصرف کننده را دارد. مشروبات الکلی میتوانند روی خلق و خوی شما تاثیر گذار باشند و میتواند تصمیمات فردی شما را به چالش بکشانند.
اگر فردی هستید که در پی تلاشهای مزمن با شکست برای ترک مشروبات الکلی مواجه شدهاید، پیشنهاد ما به شما مراجعه به کلینکهای ترک اعتیاد یا گرفتن مشاوره پزشکی برای شما است، تیم نیتروطب برای سهولت و کاهش اتلاف زمان و کاهش هزینهها برای شما میتواند خدماتی نظیر: مشاوره پزشکی، ثبت درخواست پزشک یا پرستار و… را داشته باشد.
مشروبات الکلی چیست؟
نوشیدنیهای الکلی یا مشروبات الکلی حاوی مقداری اتانول (الکل خوراکی) هستند، میزان اتانول موجود در انواع مشروبات الکلی مختلف بوده و به یک میزان نیست. مصرف دوزهای پایین مشروبات الکلی باعث ایجاد حالت های مختلفی نظیر: سرخوش شدن فرد، خوش مشرب شدن و کاهش میزان اضطراب را به همراه دارد، مصرف دوز بالا نیز تاثیرات مختلفی نظیر: مستی در فرد، خواب آلودگی و ناهشیاری در فرد بوده. مصرف بیش از حد مشروبات الکلی وابستگی و اعتیاد را به همراه دارد و به اصطلاح پزشکی فرد دچار الکلیسم شده است.
مشروبات الکلی چگونه به دست میآیند؟
همانطور که اشاره کردیم الکل یک ماده روانگردان بوده و هوشیاری فرد را بهشدت کاهش میدهد، مشروبات الکلی از تخمیر انواع میوهها (انگور، سیب، موز) و انواع غلات (گندم، جو، ذرت) به دست میآیند. الکلی که از طریق تخمیر طبیعی بهدست میآید تقریبا بین ۶ تا ۱۵ درصد الکل دارد، اما اگر از طریق روش تقطیر الکلگیری صورت بگیرد درصد الکل بالایی تا ۵۵ درصد را در این روش شاهد خواهیم بود.
درصد الکل برخی از مشروبات پر مصرف در جهان:
- آبجوها ۶ تا ۹ درصد الکل
- شرابها ۲۱ تا ۴۱ درصد الکل
- عرقها همانند: جین، ویسکی و ودکا ۴۰ تا ۵۰ درصد الکل
همان طور که مشروبات الکلی انواع مختلفی داشته و درصد میزان الکل موجود در تمام آنها با یکدیگر متفاوت بوده طعم و مزه آنها نیز یکی نبوده،باید بگویم که تاثیرات مخرب آنها متفاوت بوده و هر کدام آسیبهای خاصی را به بدن فرد مصرف کننده میزنند.
تاثیرات کوتاه مدتی که برای فرد مصرف کننده اتفاق میافتند
مصرف الکل در لحظه برای فرد یک سری از تاثیرات کوتاه مدت دارد همانند:
- پرخاشگری
- حالت تهوع
- کاهش سطح هوشیاری
- ایجاد ناهماهنگی در بدن
- اختلال عمومی در حواس
- تاری دید
- افزایش ترشح اسید معده
- اعمال بدون تفکر
- افت سرعت واکنش نشان دادن به محرکهای محیط
- اختلال در مهارتهای حرکتی
- سرگیجه
- نوسانات اخلاقی
- ریسک پذیری
- بروز هیجانات
- از دست دادن قدرت تکلم و بریده بریده صحبت کردن
بیشتر بخوانید: رفلاکس معده؛ ۹ درمان خانگی و هرآنچه باید بدانیم
الکل به سرعت وارد گردش خون فرد مصرف کننده میشود و خود را به سرعت به قسمتهای مختلف بدن میرساند، با ورد الکل به خون اختلالاتی در سیستم ایمنی و دیگر قسمتهای بدن فرد مصرف کننده صورت میگیرد.
آیا مصرف مشروبات الکلی ممکن است باعث اعتیاد در فردی شود؟
همانطور که مشخص است مصرف هر گونه مواد یا مایع روانگردان به صورت طولانی باعث اعتیاد در فرد میشود. اعتیاد به مشروبات الکلی در علم پزشکی به الکلیسم شناخته میشود و این الکلیسم دارای چند ویژگی بوده که میتوان از آن به عنوان موارد ذیل یاد کرد:
- از دست دادن کنترل
- وابستگی جسمانی
- تحمل
- تمایل شدید برای مصرف
بیشتر بخوانید: افسردگی چیست؟ ۴ روش موثر برای جلوگیری از آن
از دست دادن کنترل
فردی که دچار اعتیاد بوده در مواقعی که پیش رو دارد نمیتواند خود را کنترل کنند و به سرعت مشغول مصرف کردن میشود.
وابستگی جسمانی
فردی که وابستگی به مشروبات الکلی را داشته و در صورت ترک فورا علائمی مانند حالت تهوع، اضطراب به سراغش میآید.
تحمل
شکل گیری اعتیاد در هر فرد متفاوت بوده، این موضوع به نوع ژنتیک هر فرد بستگی دارد که آیا استعداد ابتلا به اعتیاد در فرد مصرف کننده موجود است یا خیر، البته عوامل محیطی نیز در این موضوع بسیار دست دارند از این عوامل میتوانیم به: خانواده، محل زندگی، نوع زندگی، دوستان، و آداب و رسوم و فرهنگ اشاره داشت.
اثرات بلند مدت مصرف الکل در بلند مدت چه چیزای است؟
برخی از اثراتی که مصرف مشروبات الکلی میتواند بر بدن هر فرد از خود به جای بگذارد نظیر:
- مشکلات قلبی
- ایجاد سرطان
- مشکلات کبدی
- پانکراتیت
- مشکلات مغزی
- آسیب به سیستم ایمنی
بیشتر بخوانید: سکته مغزی (CVA)؛ ۵ نشانه و هر آنچه که باید بدانیم
همان طور که در همین مطلب به این موضوع اشاره داشتیم که مصرف مشروبات الکلی دارای عوارض و تاثیرات گوناگونی هستند و این تاثیرات به دو گروه تاثیرات کوتاه و بلند مدتاند که ما از هر دو آنها یاد کردهایم. مصرف مشروبات الکلی در بلند مدت باعث ایجاد عوارض جبران ناپذیری در بدن هر فرد میباشد مثل: مشکلات قلبی عروقی یا مشکلات کبدی و حتی ایجاد سرطان که میتواند منجر به مرگ فرد ابتلا به اعتیاد شوند.
برای ترک الکل چکار میتوانید انجام دهید و چه مدت زمانی برای ترک آن نیاز دارید؟
اگر شما فردی هستید که الکل را به صورت مدام و همیشگی مصرف نمیکنید و گاهی به سراغ آن میروید مشکلی برای ترک کردن آن نخواهید داشت و نیاز به نگرانی خاصی ندارید، پیشنهاد ما به شما دوری از افرادی که مدام در حال مصرف الکل میباشند یا دوری از مکانهایی که در آنجا دسترسی به الکل فراهم بوده برای شما بهترین پیشنهاد است. بهترین کمک و فرد برای شما خودتان هستید.
بیشتر بخوانید: چربی شکم و پهلو؛ ۵ راه موثر برای از بین بردن آن
گاهی برای ترک این نوع روانگردان باید به سراغ متخصصین این موضوع رفته چرا که شما دیگر به این موضوع اعتیاد دارید و ترک کردن به صورت شخصی برای شما عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت البته این موضوع علی رغم شکست در ترک برای فرد دچار اعتیاد میباشد. این موضوع با حمایت کامل و آموزشات لازم صورت میگیرد و جایی برای نگرانی نیست شما هم قادر به بازگشت به زندگی قبلی خود خواهید بود فقط کافیست شخصا این را بخواهید و تلاش و پشتکار را در کنار صبوری داشته باشید.
همچنین با دنبال کردن ما در فضای مجازی ( کانال تلگرام،کانال ایتا) می توانید از آخرین تخفیفها و رویداد های مهم باخبر باشید.
با آرزوی سلامتی برای شما، با نیتروطب یک قدم نزدیکتر از همیشه به سلامتی.