ویلچر‌ ارتوپدی و کاربرد آن + انواع ویلچر

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
ویلچر‌ ارتوپدی

با شنیدن نام ویلچر‌ ارتوپدی که نامی آشنا برای تمام افراد می‌باشد نا‌خوادآگاه فکر افراد به سوی محدودیت می‌رود، اما آیا از ویلچر فقط در زمان محدودیت استفاده می‌شود؟ جواب است این سوال تا حدی خیر می‌باشد و ویلچر‎ها انواع مختلف و کاربرد‌های متفاوتی دارند، اما باید بدانید ویلچر‌ ارتوپدی یکی از مهم‌ترین قسمت‌های زندگی افراد کم‌توان یا ناتوان می‌باشند.

در برخی زمان‌ها ویلچر‌ به صورت موقت برای برخی افراد به دلیل نیاز، حکم پا را همانند افراد ناتوان دارد، البته برای این افراد با توجه به شرایطی که وجود دارد انتخاب نوع ویلچر از اهمیت بالایی برخودار بوده و در انتخاب آن باید بسیار دقت کنند. ولیچر‌ها طیف کاربرد فراوانی دارند و در شرایط مختلف، مورد استفاده تمام افراد با سنین مختلف قرار می‌گیرند، ویلچر‌ها مناسب افراد ناتوان یا کم توان، افرادی با مشکلات جدی یا سطحی در پا و انواع درد در قسمت‌های مختلف بدن می‌باشند.

ویلچر ارتوپدی (Orthopedic Wheelchair) چیست؟

ویلچر یا به زبان عامیانه صندلی چرخ‌دار یکی از تجهیزات پزشکی در زمینه فیزیوتراپی و توان‌بخشی افراد می‌باشد و مورد استفاده قرار می‌گیرد با وجود شرایط مختلف، از ویلچر ارتوپدی با توجه به تشخیص و تجویز پزشک بر اساس سنجش میزان توان فرد برای آن تجویز و مورد استفاده قرار می‌گیرد، ویلچر ارتوپدی در مدل‌های مختلفی در بازار وجود داشته که از نظر ظاهری و کاربرد با یک دیگر متفاوت می‌باشند و در مدل‌های مختلف طراحی می‌شوند.

ویلچر ارتوپدی در مجموع برای افرادی که آسیب‌های نخاعی و مشکلات جسمی جدی دارند و تحرک برای آن‌ها سخت یا امکان ناپذیر بوده استفاده می‌شود، از ویلچر‌ها برای جا‌به‌جای افراد سالمند در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبت از سالمندان یا جابه‌جایی آسان‌تر بیماران در مراکز مختلف پزشکی همانند بیمارستان‌ها نیز استفاده می‌شود. همان‌طور که اشاره داشتیم از ویلچر ارتوپدی در محیط‌های مختلف به طور موقت یا دائمی و به منظور حفظ آرامش و استقلال برای فرد مصرف کننده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در صورت نیاز به ویلچر ارتوپدی، می‌توانید ویلچر دلخواه و مورد نیاز بیمارتان را از نیتروطب اجاره یا خرید کنید، نیتروطب در زمینه فروش و اجاره تجهیزات پزشکی فعالیت داشته و این موضوع یک قسمت کوچک از خدمات تیم ما می‌باشد.

نکته: در صورت استفاده طولانی از ویلچر در نظر داشته باشید برای راحتی بیمارتان باید از ویلچر با کیفت و دوام بالا استفاده کنید چرا که در طی این زمان شرایط برای بیمار شاید سخت‌تر و دشوار‌تر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: شانه یخ زده؛ علائم، دلایل و درمان سریع شانه یخ زده

ویلچر‌ ارتوپدی

به چه دلیلی باید از ویلچر‌ ارتوپدی استفاد کرد؟

در شرایط مختلف از ویلچر‌ها استفاده می‌شود همان طور که اشاره داشتیم استفاده از ویلچر‌ها برای از بین بردن حس معلولیت و افزایش سطح حرکتی در افراد ناتوان یا کم توان می‎‌باشد.

برخی از دلایل که باید از ویلچر‌ ارتوپدی استفاده کنید:

  1. عم حفظ تعادل
  2. افراد دچار فلج نخاعی
  3. افراد دچار فلج مغزی
  4. کلیه‌ی آسیب‌های نخاعی و ستون فقرات
  5. مشکل در کنترل قسمتی از بدن
  6. مشکل در ایستادن یا نشستن
  7. مشکل در حرکت اندام‌های مختلف نظیر پا‌ها
  8. تمایل به نشستن در افراد با مشکلات نخاعی
  9. جا‌به‌جایی راحت‌تر افراد بیمار

ویلچر‌ها چه کاربردی دارند؟

از ویلچر‌ها جهت جا‌به‌جای آسان‌تر سالمندان، بیماران یا افراد دچار مشکلات نخاعی در مراکز مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد همچنین از ویلچر‌ها برای انجام برخی از ورزش‌ها و مسابقات استفاده می‌شود، همچنین برای اطمنیان خاطر بیماران و خانواده استفاده از این تجهیزات باعث افزایش حس آرامش در بیماران می‌باشد.

انواع مختلف ویلچر‌های ارتوپدی (Orthopedic Wheelchair)

ویلچر‌ها همان‌طور که اشاره کردیم در انواع مختلفی وجود دارد اما به طور کلی می‌توانیم ویلچر‌ها را به دو نوع برقی و دستی تقسیم کنیم که هر کدام از آن‌ها در مدل‌های مختلفی با کاربرد‌های متفاوتی راوانه بازار می‌شوند:

  • ویلچر ساده (Simple Wheelchair)
  • ویلچر برقی (Electric Wheelchair)
  • ویلچر س پی (CP Wheelchair)
  • ویلچر‌ ارتوپدی (Orthopedic Wheelchair)
  • ویلچر برانکادری (Stretcher Wheelchair )
  • ویلچر کودکان (Children’s Wheelchair)
  • ویلچر اسپرت (Sports Wheelchair)

البته ویلچر‌های برقی (Electric Wheelchairs) به مدل‌های مختلفی وجود داشته و هرکدام از آن‌ها از کاربرد متفاوتی برخوردار می‌باشد.

برخی از مدل‌های مختلف ویلچر‌ برقی:

  • ویلچر‌ برقی چند حالته
  • ویلچر‌ برقی استیل
  • ویلچر‌ برقی تخت شو
  • ویلچر‌ برقی تاشو
  • ویلچر‌ برقی اسکوتر
  • ویلچر‌ برقی آلمینیومی

ویلچر ساده (Simple Wheelchair)

ویلچر‌های ساده که به آن‌ها ویچر MRI نیز گفته می‌شوند استاندار‌ترین و ابتدایی‌ترین نوع ویچر در جهان محسوب می‌شود، ویلچر‌های ساده که رایج‌ترین نوع ویلچر نیز در دنیا شناخته می‌شوند از قیمت و اندازه مناسب‌تری نسبت به دیگر مدل‌های ویلچر برخوردارند و طیف کاربر وسیعی در آن‌ها وجود دارد، ویلچر‌های ساده در اتاق عمل، مراکز درمانی مختلف، رادیولوژی و MRI مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: MRI یا ام آر آی چیست؟ + ۷ کاربرد رایج آن

ویلچر‌های ساده درون خود شامل: ترمز، دستگیره، زیر‌پایی و چرخ‌های بزرگ در پشت برای حرکت تشکیل شده‌اند. در زمانی که جنس این نوع ویلچر از پلی‌اتیلن باشد امکان استفاده آن نیز در مراکز آب درمانی وجود خواهد داشت، ویلچر‌های در برخی از موارد امکان جمع شدن را دارند و با این امکان قابلیت جا‌به‌جایی آن راحت‌تر خواهد بود که به آن‌ها ویلچر تاشو می‌گویند.

ویلچر برقی

ویلچر برقی (Electric Wheelchair)

ویلچر برقی یا الکترونیک ویلچر، یکی دیگر از انواع مختلف ویلچر می‌باشد همان‌طور که از نام ویلچر برقی پیداست این نوع ویلچر دارای یک قسمت برای کنترل ویلچر بوده، این قسمت به فرد اجازه تنظیم سرعت ویلچر و جهت‌های مختلف را به فرد می‌دهد، صفحه کنترل دقیقا جلوی دست فرد قرار گرفته و این نوع ویلچر یکی از بهترین انتخاب‌ها برای افرادی که به صورت دائمی به ولیچر نیاز دارند می‌باشد.

استفاده از ویلچر‌های برقی به افرادی که امکان و شرایط مناسب استفاده از ویلچر‌های ساده را ندارد توصیه می‌شود و یکی از بهترین نوع ویلچر‌های برای افراد کم توان و ناتوان می‌باشد. ویلچر‌های برقی در دو مدل ۴ چرخ و ۶ چرخ در بازار موجود می‌باشند، در نظر داشته باشید قیمت و وزن آن‌ها نسبت به ویلچر‌های ساده بیشتر می‌باشد اما از نظر راحتی و دوام ویلچر‌‌های برقی بسیار مقاوم و با کیفیت‌تر می‌باشند.

ویلچر‌های برقی با نیروی باتری کار می‌کنند و باتری‌های آن‌ها قابل شارژ می‌باشند از سرعت‌های مختلفی برخوردار می‌باشند و در صورتی که شارژ کاملی داشته باشند مسیری حدودی بین ۱۵ تا ۳۵ کیلیو‌متر یا زمان ۷ الی ۸ ساعت را به راحتی طی خواهند کرد.

ویلچر س پی (CP Wheelchair)

ویلچر‌های سی پی مخصوص استفاده تمام افراد نمی‌باشد و از آن‌های برای افرادی که با مشکل فلج مغزی رو‌به روی هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد. به ویلچر‌های سی پی مدل کالسکه‌ای نیز گفته می‌شود این نوع ویلچر‌ها شامل نگهدارنده‌های مختلف گردن ، سر، پهلو‌ها و ران و جدا کننده پا می‌باشند در برخی از مدل‌ها ویلچر‌های سی پی لنگ برای دفع مدفوع بوده که در زمان استفاده از این ویلچر‌ها خانواد این نوع افراد با خیال راحت تر و اطمینان از شرایط بیمار خود داشته باشند.

ویلچر‌ ارتوپدی (Orthopedic Wheelchair)

ویلچر‌های ارتوپدی در اصل همان ویلچر‌های ساده می‌باشند و از تمام امکانات ویلچر ساده برخوردار می‌باشند تفاوت ویلچر‌های ارتوپدی در قسمت های مختلفی می‌باشد که می‌توانیم به جدا شدن زیر دستی و جاپایی و قابلیت جدا شدن در چرخ‌ها که این قابلیت‌ها از ویژگی مهم برای افراد بوده و به سادگی می‌تواند از روی ویلچر به ماشین جا‌به‌جا شوند اشاره داشت، قیمت ویلچر‌های ارتوپدی مقدار کمی از ویلچر‌های ساده بالاتر می‌باشد.

ویلچر برانکادری (Stretcher Wheelchair )

ویچر‌های برانکادری یا ویلچر تخت شو یکی دیگر از انواع ویلچر‌ها می‌باشد که به آن ویلچر برانکارد شو نیز گفته می‌شود این نوع از ویلچر به کلی تمام ویژگی و امکانات ویلچر‌های ارتوپدی را دارد و در نظر داشته باشید امکان برانکارد شدن نیز در آن‌ها وجود دارد و در نظر داشته باشید برخی از ویلچر‌های ساده و ارتوپدی نیز قابلیت برانکارد شدن را در خود دارند.

ویلچر کودکان (Children’s Wheelchair)

ویلچرهای کودکان در اصل نوع خاصی نبوده و به آن‌ها ویلچر اطفال نیز گفته می‌شود، ویلچر‌های کودکان در مدل‌های برقی و دستی در بازار وجود دارد، در نظر داشته باشید با توجه به نیاز شما می‌توانید مدل‌های مختلف آن را در سایز و طرح‌هاس مختلف استفاده کنید، ویلچر‌های کودکان بسیار سبک می‌باشد جایه‌جای راحتی را دارند و به راحتی با توجه به این ویزگی‌ها کودکان ‌می‌توانند از آن‌ها برای حرکت کردن استفاده کنند، در برخی از ویلچر‌های کودکان امکان تغییر سایز نیز وجود دارد به گونه‌ای که شما می‌توانید در طول رشد کودک سایز ان را متناسب با کودک خود تنظیم کنید.

ویلچر اسپرت

ویلچر اسپرت (Sports Wheelchair)

ویلچر‌های اسپرت یا ویلچر ورزشی همان‌طور که از اسمش مشخص است کاربرد ورزشی دارد و افراد ورزشکار کم توان یا دچار معلولیت از این نوع ویلچر ها برای انواع مسابقات ورزشی همانند: بسکتبال، هاکی، تنیس و… مورد استفاد قرار می‌گیرد و ویلچر‌های اسپرت از نظر دوام و مقاومت نسبت به دیگر ویلچر‌ها بهتر می‌باشند و از وزن کمتری نیز برخوردارند با وجود این ویژگی‌ها ورزشکاران به راحتی می‌توانند حرکت یا چرخش‌های مختلفی را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: کمردرد، مشکلی عذاب آور | ۱۷ راه پیشگیری از آن

اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین

در صورت نیازتان می‌توانید دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیازتان را از نیتروطب اجاره یا خرید کنید، کارشناسان و همکاران ما آماده مشاوره و خدمت رسانی در خصوص اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین به شما عزیزان در ۲۴ ساعت شبانه روز در تمام ایام هفته می‌باشند. با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان، نیتروطب.

با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، نیتروطب همراه شما در هر قدم از سلامتی