دستگاه گلوکومتر یا گلوکز متر ابزاری پزشکی است که برای تعیین تخمینی غلظت گلوکز (قند) در خون به کار میرود. این ابزار یکی از اجزاء اصلی مانیتورنیگ قند در خانه برای بیماران دیابتی یا هیپوگلیسمی است. دستگاه گلوکومتر یکی از تجهیزات پزشکی میباشد، اما سوالی که برای شما عزیزان پیش میآید این است که دستگاه کلوکومتر چیست و در چه شرایطی از آن استفاده میشود؟
ما قصد داریم در این مقاله از نیتروطب به سوالات شما به خوبی پاسخ بدهیم پس با ما همراه شوید. همان طور که میدانید مشکلات جدیتر در سنهای بالا برای افراد پیش میآید، یکی از این مشکلات قند خون میباشد که باعث ایجاد بیماریهای مختلف میشود اما باید چگونه قند خون را به خوبی اندازه گیری کنیم؟
با وجود قند خون بالا، افراد مختلف در سالهای جاری در حال مبتلا شدن به بیماری دیابت میباشند، آیا باید همیشه برای اطمینان از این موضوع به دکتر مراجعه کنیم و برای اطلاع از میزان قند خون خود باید به سمت آزمایشگاه برویم؟
باید بدانید که پاسخ ما خیر بوده و با توجه به پیشرفت در علم پزشکی، تجهیزات مختلفی تولید و روانه بازار میشوند که بسیار موثر واقع بوده و یکی از این تجهیزات مهم پزشکی دستگاه گلوکومتر (Glucometer) میباشد و با وجود این دستگاه شما به راحتی میتوانید میزان قند خون خود و افراد خانواده را اندازهگیری کنید. در صورت نیازتان میتوانید دستگاه گلوکومتر و دیگر تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را از نیتروطب اجاره یا خرید کنید.
دستگاه گلوکومتر (Glucometer) چیست؟
برای آگاهی از میزان قند خون خود حتی در شرایطی که مبتلا به دیابت نیستید نیاز است قند خون شما در مدت زمان مشخص چک شود تا مبتلا به بیماری دیابت نشوید و از این موضوع جلوگیری کنید. استفاده از دستگاه گلوکومتر بسیار راحت بوده و شما به آسانی میتوانید از این دستگاه در منزل قند خون خود را اندازهگیری کنید.
در برخی شرایط نیاز است روزانه میزان قند خون اندازه گیری شود اما این امکان که بخواهید برای این موضوع به پزشک یا آزمایشگاه مراجعه کنید برای شما بسیار سخت و دشوار خواهد بود اما با استفاده از دستگاه گلوکومتر در شرایط حساس و جدی به راحتی این مشکل را حل خواهید کرد.
استفاده از دستگاه گلوکومتر بسیار مهم میباشد چرا که افرادی که با دیابت دست و پنجه نرم میکنند و افرادی که نیاز است انسولین مصرف کنند باید در طول روز به طور منظم این موضوع را جدی بگیریند و میزان قند خون خود را اندازگیری کنند تا از ایجاد شرایط خطرناکتر جلوگیری کنند. برای اندازه گیری میزان قند خون خود، نیاز است با لَنسِت مقداری خون از روی نوک انگشت خود بردارید. درجریان باشید در طول درمان زیر نظر گرفتن اندازه قند خون بسیار موثر بوده و باعث میشود روند بهبود شما به خوبی طی شود.
نکته: درکنار دستگاه گلوکومتر مقداری لنست و دفترچه راهنما وجود دارد تا به راحتی از دستگاه استفاده کنید.
در کدام زمان تست قند خون انجام میشود؟
برای اندازه گیری دقیق و بهتر میزان قند خون پزشکان تجویز میکنند این کار در سه نوبت در چند روز انجام شود.
- تست قند خون در صبح (ناشتا)
- تست قند خون قبل از غذا خوردن
- تست قند خون بعد از غذا خوردن
بیشتر بخوانید: پیش دیابت؛ صفر تا ۱۰۰ آنچه باید بدانیم
تست قند خون در صبح (ناشتا)
تست قند خون در صبح در زمانی که شما ناشتا هستید باعث میشود اطلاعاتی درباره گلوکز خون و سطح آن به دست بیاید، در نظر داشته باشید این امر باعث بدست آمدن تعداد خط پایه را برای شما به دست میآورد و با دشتنه این عدد در طول روز سر نخهای درباره فرایند گلولز خون خواهید داشت.
تست قند خون قبل از غذا خوردن
جالب است بدانید که گلوکز خون و سطح آن قبل از مصرف غذا کم میشود و اگر شما از قند خون بالایی در این زمان برخوردار باشید نشان دهنده مشکلات جدی در مدیرت قند خون شما است.
تست قند خون بعد از غذا خوردن
انجام تست قند خون در این زمان یک ایده بسیار عالی میباشد چرا که نشان دهنده واکنش بدن شما به انواع غذاها میباشد به طور مثال در رابطه با تست تحمل شکر و در رابطه با تشخیص دیابت بارداری که در زمان بارداری برای مادران اتفاق میافتد بسیار این روش موثر بوده و به خوبی برای درمان و جلوگیری از آن کمک میکند.
بیشتر بخوانید: کتواسیدوز دیابتی؛ یکی از عوارض دیابت + ۹ نشانه آن
استفاده از دستگاه گلوکومتر (Glucometer) آیا مطمئن است؟
همان طور که اشاره کردیم استفاده از دستگاه گلوکومتر بسیار ساده بوده و به آسانی شما میتوانید میزان قند خون خود را در هر زمان اندازهگیری کنید و با وجود دستگاه گلوکومتر دیگر نیازی نیست برای تست قند خون به آزمایشگاه مراجعه کنید، در صورتی که در منزل خود با دستگاه گلوکومتر میزان قند خون خود بالا تر از ۱۲۶ بود و این مورد بارها اتفاق افتاد شما باید به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا به دیابت بتوانید آن را کنترل کنید.
در زمان استفاده از دستگاه گلوکومتر (Glucometer) باید چه نکاتی را در نظر بگیریم؟
باید در نظر بگیرید قبل از استفاده از دستگاه گلوکومتر و انجام تست قند خون دستان خود را به خوبی بشوید، این موضوع برای جلوگیری از نتیجه کاذب در تست میباشد، در صورتی که مقداری غذا بر روی انگشتتان باشد نتیجه تست قند خون بسیار بیشتر از میزان واقعی خواهد بود. نیاز به خون زیاد نبوده و یک قطره خون به خوبی برای انجام تست عالی میباشد چرا که میزان خون اگر بیشتر باشد ممکن است نتیجه درستی به دست نیاید.
بیشتر بخوانید: پانسمان زخم دیابتی؛ ۱۵ مراقبت قبل و بعد از آن
در این مرحله نیاز نیست انگشت خود را فشار بدهید منتظر باشید تا خون خود به خودی بچکد، در نظر داشته باشید باید تاریخ تولید و انقضای نوارهای لانست را در نظر بگیرید، برای کاهش درد در تست قند خون بهتر است که جای نمونهگیری را مدام تغییر بدهید این موضوع بابت وجود داشتن عصبهای موجود در نوک انگشتان میباشد و بهترین قسمت برای نمونهگیری کنار انگشتان میباشد.
لنست ها نباید در محل مرطوب و با رطوبت ارتباط داشته باشند به گونهای که باید در مکانی خشک قرار بگیرند، بهتر است در یه ظرف درب دار نگهداری شوند و در صورت نیاز از آنها استفاده کنید در زمانی که دستهایتان خیس یا مرطوب میباشد این تست را انجام ندهید و آنها را به خوبی خشک کنید تا نتیجه مورد نظر را به خوبی دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: هیپوگلیسمی یا افت قند خون؛ ۱۶ نکته غذایی مهم برای مبتلایان
اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین
در صورت نیازتان میتوانید دستگاهها و تجهیزات مورد نیازتان را از نیتروطب اجاره یا خرید کنید، کارشناسان و همکاران ما آماده مشاوره و خدمت رسانی در خصوص اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین به شما عزیزان در ۲۴ ساعت شبانه روز در تمام ایام هفته میباشند. با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان، نیتروطب.
با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، نیتروطب همراه شما در هر قدم از سلامتی