عینک آفتابی استاندارد؛ همه چیز درمورد نحوه انتخاب

زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه
عینک آفتابی استاندارد

چشم‌ها جزو حساس‌ترین عضو بدن حساب می‌آیند و برای داشتن چشم‌های سالم باید به خوبی از آن‌ها مراقبت نمود. برای این منظور باید عینک آفتابی استاندارد برای چشمان خود برگزینیم تا در مقابل اشعه‌های مضر آفتاب در امان باشیم. این مقاله در مورد نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد ‌است، اگر در این باره می‌خواهید اطلاعات کسب کنید ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد

شیک بودن فریم عینک و داشتن زیبایی ظاهری از جمله معیار‌های اصلی جهت برگزیدن و خرید عینک آفتابی استاندارد می‌باشد. ولی اصلی ترین هدف برای خرید یک عینک آفتابی استاندارد، محافظت چشم‌ها از اشعه ماورا بنفش خورشید یا همان اشعه یووی می‌باشد. اگر برای مدت طولانی در مقابل اشعه ماورا بنفش قرار گیرید، ممکن است به چشمان شما صدمه وارد شود و شما را دچار بیماری‌هایی همچون آب مروارید کند. بنابراین خوب است در مورد نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد اطلاعات کافی را داشته باشید.

در قسمت بعدی درباره مواردی که باید در نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد به آن‌ها دقت کنید، توضیح داده‌ایم. بنابراین باید این موارد را جدی بگیرید تا یک عینک آفتابی استاندارد مناسب برای چشمای خود انتخاب کنید.

  • تشخیص عینک آفتابی اصل از تقلبی

یکی از مواردی که در نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد باید در نظر بگیرید، تشخیص عینک آفتابی اصل از تقلبی می‌باشد. به طوری که برای انتخاب عینک آفتابی استاندارد لوگو‌های معتبر اغلب روی شیشه عینک و طرف راست آن، دسته یا داخل دسته عینک قرار می‌گیرند و اندازه، رنگ و فونت نوشتاری ثابتی دارند. کوچک‌ترین اشتباه نوشتاری یا هرگونه فرق بین این لوگوها، نشان دهنده تقلبی بودن عینک می‌باشد.

بیشتر بخوانید: توکسوپلاسموز چشمی چیست؟ هر آنچه باید بدانید

اغلب در نام برند، غلط املایی مشاهده می‌شود. به طور مثال به جای Gucci نوشته می‌شود Guci. این نوع اشتباهات حاکی از آن است که عینک آفتابی تقلبی است همینطور قبل از خرید عینک اید به وب سایت کارخانه تولید کننده آن مراجعه نمایید و با نشانه‌ها و لوگوهای آن برند آشنا گردید این امر به خرید عینک معتبر و اصل، کمک بیشتری می‌کند.

نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد

  • بررسی شماره مدل عینک

درج شماره بر روی همه محصولات، قانونی جهانی می‌باشد و فرقی نمی‌کند که محصول را آنلاین یا توسط فروشگاه خریداری نمایید. در ضمن باید عینک خریداری شده، شماره مدل داشته باشد.

  • دفترچه و شناسنامه عینک

اغلب عینک‌های اصل، دفترچه اصالت یا شناسنامه دارند. در شناسنامه جزئیات ریز و دقیقی در مورد جنس فریم، عینک، مقاومت آن در مقابل اشعه ماورا بنفش یا یووی، مقدار خش پذیری لنز و غیره توضیح داده شده است.

  • فروشنده معتبر

اغلب فروشگاه‌های معتبر یا سایت‌های اینترنتی معتبر، جنس تقلبی نمی‌فروشند و با این کار اعتبار خود را پیش مشتری به خطر نمی‌اندازند. هر موقع مشاهده کردید که محصولی بیش از حد طبیعی تخفیف دارد، مطمئن باشید که آن جنس تقلبی می‌باشد. همینطور به هیچ عنوان از سایت‌های اینترنتی که کالاهای فروخته شده را پس نمی‌گیرند یا تلفن و آدرس مشخصی ندارند، خرید نکنید. معمولاً وب سایت‌هایی که عینک‌های معتبر و اصلی می‌فروشند، ضمانت هم ارائه می‌نمایند.

راهنمای خرید عینک آفتابی اصل

سلامت چشم‌های شما با عینک آفتابی که می‌خرید ارتباط مستقیمی دارد ولی باید درباره شیشه‌های عینکی که استفاده می‌کنید، اطلاعاتی کسب کنید. همچنین خوب است در مورد قاب و رنگ عینک نیز اطلاعات داشته باشید.

گفته می‌شود با عینک آفتابی مناسب می‌توانید جذابیت و شکوه فوق العاده‌ای به خود هدیه دهید. ولی اصلی‌ترین مسئله در مورد عینک‌های آفتابی استاندارد این می‌باشد که آن‌ها را به عنوان وسیله‌ای جهت محافظت سلامت خود در نظر بگیرید، نه یک وسیله تزئینی. همچنین شما باید درباره عینک‌های آفتابی کاری که می‌کنید و نکاتی که موقع خرید آن‌ها باید در نظر بگیرید، اطلاعات بیشتری داشته باشید. اشعه‌های یووی یا ماورا بنفش نور خورشید می‌توانند هم به پوست صدمه وارد کنند و هم به چشم‌های شما. به ویژه به لنز و قرنیه چشم.

هرچه قدر بیشتر چشمان شما بدون محافظ در برابر نور خورشید قرار گیرد، احتمال این که به بیماری آب مروارید مبتلا شوید، افزایش می‌یابد. بیماری آب مروارید چشم به گونه‌ای می‌باشد که انگار لنزهای چشم را مه فرا گرفته و شما انسان‌ها و اجسام را به صورت نا واضح و مبهم می‌بینید. علاوه بر این اشعه‌های نور خورشید موجب بیماری تخریب بافت ماکولای چشم می‌گردند که این امر می‌تواند بر میزان شفافیت و وضوح بینایی اثر بگذارد و نیز موجب کوری فرد شود.

بیشتر بخوانید: پف زیر چشم؛ چگونه از شر این مشکل خلاص شویم؟

راهنمای خرید عینک آفتابی با توجه به نوع صورت

یکی دیگر از مواردی که در نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد باید دقت کنید، راهنمای خرید عینک آفتابی بر اساس نوع صورت می‌باشد. در این قسمت برای انواع فرم‌های صورت عینک آفتابی مناسب را پیشنهاد کرده‌ایم و در مورد هر کدام توضیح مختصری داده ایم:

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت بیضی

این نوع فرم صورت از جمله شایع‌ترین شکل‌های موجود می‌باشد. صورت‌های بیضی همچون یک تخم مرغ برعکس می‌باشند و فاصله پیشانی تا چانه آن‌ها بیشتر از فاصله گونه تا گونه است. عرض پیشانی تا حدودی بیش از عرض چانه می‌باشد و تنها این علت کافی است تا از افراد با صورت‌های گرد متمایز گردند. این نوع فرم صورت‌ها از لحاظ تناسب چهره از جمله نرمال‌ترین شکل‌ها می‌باشند. در صورتی که قصد داشتید این تناسب را حفظ نمایید، از فریم‌های عینک با عرض بیشتر استفاده نمایید. عینک‌هایی که فریم آن‌ها خیلی باریک و خیلی پهن نیستند. عینک‌های خلبانی، کلاب مستر، چند ضلعی، ویفرر، مستطیل، پروانه‌ای و مربع شکل برای صورت‌های بیضی مناسب هستند.

  • عینک‌های آفتابی مناسب برای صورت مربع

صورت‌های مربعی شکل از خط فک مستقیم و قوی برخوردار هستند. عرض پیشانی آن‌ها تناسب خوبی با عرض گونه تا گونه آن‌ها دارد و می‌توان گفت عرض و طول چهره آن‌ها به نسبت برابر خواهد بود. در صورتی که خواستید چهره مربعی شما به نظر کشیده‌تر دیده شود یا زاویه خط فک بیشتر به چشم نیاید، از عینک‌هایی با فریم باریک استفاده کنید. عینک‌هایی که عرض بیشتری در مقایسه با طول دارند و فرم منحنی خوبی داشته باشند. دقت کنید که انحنا در فرم عینک از زاویه‌دار بودن صورت شما کم خواهد نمود. برای ‌صورت‌هایی بافرم مربعی عینک‌های بافریم ویفرر، بیضی، کلاب مستر، خلبانی، پروانه‌ای، گربه‌ای و گرد مناسب خواهد بود.

بیشتر بخوانید: ناخنک چشم چیست؟ + ۴ روش جراحی این عارضه

عینک آفتابی مناسب

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت گرد

این فرم صورت به همان نسبت از گونه تا گونه عریض می‌باشد تا از پیشانی تا چانه. این گونه افراد بیشتر دارای پیشانی کوتاه و خط فک منحنی و بدون زاویه می‌باشند. اگر می‌خواهید چهره شما کشیده‌تر یا باریک‌تر دیده شود، از عینک‌هایی با فریم باریک و زاویه دار استفاده نمایید. از لحاظ برگزیدن فریم هم هر چقدر عینک جنس فلزی تر و شکل باریک‌تری داشته باشد، به صورت حالت کشیده‌تری خواهد داد. عینک‌های مربع، مستطیل، پروانه‌ای و خلبانی برای فرم صورت گرد مناسب خواهند بود.

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت الماسی یا لوزی

کمیاب‌ترین نوع صورت الماسی می‌باشد. صورت‌های الماسی یا لوزی خط فک و طول چشم باریکی دارند و البته گونه‌هایی به نسبت عریض که ممکن است برجسته هم دیده شوند. برای این گروه از افراد عینک‌هایی با جزئیات زیاد و خطوط متمایز توصیه می‌گردد. فریم‌های گربه‌ای و بدون لبه را نیز حتماً در نظر بگیرید. همچنین فریم‌های بیضی شکل، خلبانی و گرد برای کسانی که از فرم صورت لوزی یا الماسی برخوردار هستند، انتخاب مناسبی خواهند بود. این گونه مدل از عینک‌ها عرض گونه تا گونه را کم تر بروز می‌دهند و تمرکز را از شانه زاویه دار آن‌ها برمی‌دارد.

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت مستطیل

چهره‌های مستطیلی شکل، کشیدگی بیشتری در مقایسه با عرض صورت دارند. معمولاً فاصله گونه تا خط فک بیشتر می‌باشد و بینی کشیده‌ای دارند. در صورتی که قصد داشتید این کشیدگی را به حداقل برسانید و تناسب زیبایی را بیشتر به وضوح بکشانید، از عینک‌هایی که دارای فریم با عمق بیشتری هستند، استفاده نمایید. عینک‌هایی با دسته تزیین شده و زیبا، برای این گونه افراد مناسب خواهد بود و به عرض چهره آن‌ها اضافه خواهند کرد. پل عینک هر چقدر کم تر باشد، بینی کوتاه‌تر دیده می‌شود.

برای این نوع از فرم صورت هم خوب است از عینک‌های زاویه‌دار استفاده نشود. همینطور از فریم‌هایی همچون کلاب مستر، خلبانی، چند ضلعی، ویفرر، پروانه‌ای، بیضی یا گربه‌ای شکل استفاده گردد.

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت قلبی

صورت‌های قلبی یا مثلثی با رأس به طرف پایین با پیشانی عریض و چانه زاویه‌دار معروف هستند. در صورت‌های با فرم قلبی، یک انحنای کوچک در پیشانی واقع شده است که چهره را کاملاً شبیه یک قلب می‌کند. فریم‌هایی با رنگ‌های روشن و نیمه عریض پایین یا استایل بدون فریم برای این افراد پیشنهاد می‌شود. خوب است فریم عینک آن‌ها خط مستقیم در طرف بالا نداشته باشد. به همین خاطر فریم‌های پروانه‌ای، خلبانی، ویفرر، چند ضلعی، مربع، گرد و نیز تا حدودی مستطیل شکل نیز مناسب این افراد خواهد بود.

  • عینک آفتابی مناسب برای صورت مثلثی

مثلث می‌تواند به دو صورت باشد، راس مثلث به طرف بالا یا راس مثلث به طرف پایین. در صورت پایین بودن راس مثلث خوب است این فرم از صورت را در کنار مدل قلبی قرار دهیم ولی فرم‌های صورت مثلثی با رست به طرف بالا، عرض پیشانی باریکی داشته و فاصله بین گونه تا گونه با چانه بیشتر می‌باشد.

برای این که عرض قسمت بالایی صورت را بیشتر نمایان کنیم، می‌توانیم عینک‌های با فریم تزیین شده و با جزئیات بیشتر در نیمه بالایی فریم را امتحان نماییم. فریم‌های گربه‌ای که از دو سمت قسمت بالای عینک کشیدگی زیبایی را به رخ می‌کشند، انتخاب بی‌نظیری هستند. همین طور عینک‌هایی با فریم چند ضلعی، کلاب مستر، مستطیلی، خلبانی و بیضی تناسب بهتری روی این نوع فرم صورت‌ها به وجود خواهند آورد.

بیشتر بخوانید: گل مژه چشم: چگونه از این عفونت مزاحم خلاص شویم؟

عینک آفتابی مناسب

یک عینک آفتابی مناسب و استاندارد چه خصوصیاتی دارد؟

عینک‌های آفتابی استاندارد اغلب ۱۵ الی ۲۵ درصد از نور را عبور می‌دهند که این میزان برای بیشتر فعالیت‌های روزمره کافی می‌باشند. در سایه، میزان نوری که با این عینک‌ها به چشم می‌رسد، به طور تقریبی ۶۰ کاندلا بر متر مربع می‌باشد که برای دیدن همچنان کافی می‌باشد. همچنین برای فعالیت‌های ویژه ای که در محیط‌های پرنور صورت می‌گیرند، عینک‌های تیره‌تری احتیاج است. بهترین رنگ برای عینک‌های آفتابی، رنگ خاکستری می‌باشد که با وجود کم کردن نور، محیط اطراف و رنگ اشیا را برای استفاده کننده تغییر نمی‌دهد.

 عینک‌های آفتابی سبز رنگ و قهوه‌ای رنگ نیز استفاده می‌گردند. عینک‌های قهوه‌ای رنگ، نور آبی آسمان را کم تر کرده و حساسیت به کنتراست را بیشتر می‌کند که برای رانندگی طولانی مدت مناسب هستند.

برای کسانی که مبتلا به نقض دید رنگ قرمز هستند، این عینک‌ها دید بهتری را به وجود می‌آورند. در حالت کلی، بهترین رنگ برای عینک‌های آفتابی در مرحله اول خاکستری و بعد از آن قهوه‌ای می‌باشد. بنابراین یک عینک آفتابی خوب باید خصوصیات زیر را داشته باشد:

تیرگی عینک آفتابی خوب باید به اندازه‌ای باشد که فرد در نور آفتاب با آن راحت باشد و دچار حالت خیرگی نگردد. یک راهکار ساده جهت فهمیدن مناسب بودن تیرگی عینک این می‌باشد که وقتی در یک اتاق با نور معمولی با عینک به آینه نگاه می‌کنیم، چشم‌های خود را نبینیم. یعنی عینک باید ۷۵ الی ۸۵ نور را جذب نماید یا آن را بازتاب کند.

موقعی که عینک‌های آفتابی خوب را در برابر یک صفحه طرح‌دار تکان می‌دهیم، نباید صفحه موج دار، کج و تار و معوج دیده شود. عینک‌های آفتابی به هیچ عنوان نباید تشخیص رنگ‌های اشیا و چراغ‌های راهنمایی را دچار مشکل کند. رنگ خاکستری شیشه عینک از این لحاظ انتخاب مناسبی می‌باشد.

چگونه عینک آفتابی استاندارد خریداری نماییم؟

عینک آفتابی استاندارد اشعه یووی یا ماورا بنفش خورشید را به طور کل رفع می‌کند و مانع از رسیدن آن به چشم شما می‌شود. بنابراین باید به دنبال عینک آفتابی باشید که ۹۹ یا ۱۰۰ درصد کل نور ماورا بنفش را مسدود نماید. به خاطر داشته باشید که عینک آفتابی استاندارد یووی ۴۰۰ نانومتر همان عینک دودی با جذب ۱۰۰ درصدی اشعه ماورا بنفش می‌باشد. عینک‌های استاندارد در برابر ضربه، مقاومت بیشتری داشته و شیشه ضد خش دارند. در صورتی که خواستید از استاندارد بودن لنزهای عینک اطمینان کسب کنید باید:

  • به وسیله ای مستطیلی همچون کاشی کف بنگرید.
  • عینک را در فاصله ای راحت نگه دارید و یک چشم را بپوشانید.
  • عینک را به آهستگی از یک طرف به طرف دیگر و نیز به بالا و پایین حرکت دهید.
  • در صورتی که خطوط صاف بمانند، لنزها با کیفیت هستند ولی اگر خطوط به خصوص در مرکز لنز تکان ‌خوردند، عینک استاندارد نمی‌باشد و کاملاً تقلبی است.
  • هرچقدر عینک آفتابی استانداردتر و گران تر باشد، احتمال وجود چندین لایه پوشش روی آن هم بیشتر می‌شود. به طور مثال، عینک‌های با کیفیت پوشش دفع آب، ضد صدمه و ضد خش دارند. در نهایت امکان استفاده از آن‌ها در محیط‌های مرطوب و مه آلود و نیز موقع ورزش وجود دارد. پوشش آینه‌ای روی عینک‌ها هم موجب بازتاب بیشتر نور می‌گردد. عینک‌هایی با این لنزها اجسام را اندکی تیره‌تر نشان می‌دهند و به همین علت، برای به وجود آوردن تعادل در ساختار آن‌ها ، شیشه‌هایی به رنگ روشن دارند.

جمع بندی

برای نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد باید یک سری نکات را در نظر بگیرید که یکی از آن‌ها بررسی اصل بودن و یا تقلبی بودن عینک آفتابی می‌باشد. یکی دیگر از مواردی که در نحوه انتخاب عینک آفتابی استاندارد باید در نظر بگیرید، توجه به نوع فرم صورت می‌باشد.

استفاده از عینک‌های آفتابی استاندارد به چشمان شما کمک می‌کند تا از صدمه اشعه ماورا بنفش یا یووی نور خورشید در امان باشید و دچار بیماری‌های چشمی همچون آب مروارید نشوید. بنابراین عینک آفتابی استاندارد و اصل ۹۹ الی ۱۰۰ مانع از ورود این اشعه مضر به چشمان شما می‌شود. بهترین رنگ شیشه برای عینک آفتابی، رنگ خاکستری می‌باشد. بعد از رنگ خاکستری، رنگ قهوه‌ای جزو بهترین رنگ شیشه‌‌ها برای عینک آفتابی است، چرا که این رنگ‌ها با وجود کم کردن نور، محیط اطراف و رنگ اشیا را برای استفاده کننده تغییر نمی‌دهند.