با وجود بیماری مختلف همانند انفولانزا، سرما خوردگی و کرونا که در فصل سرما که احتمال دچار شدن نیز به آنها افزایش مییابد، باید در رابطه با علائم که همیشه به سرغتان میآیند نیز توجه کنید، بیماریها هرکدام علائم خاصی را با خود داشتهاند اما برخی از این علائم همانند تب در این نوع از بیماریها همیشه بوده و یکی از علائم رایج نیز شناخته شده، اما حالا تب چیست و چه میزان از آنبرای شما خطرساز محسوب میشود؟ تب چگونه به وجود میآید، چگونه آن را درمان کنیم و… پس با نیتروطب همراه باشید تا بیشتر راجب تب و در رابطه با میزان آن اطلاعات بدست بیاورید.
تب چیست؟
تب یا افزایش دمای بدن به تغییرات میزان دمای بدن و افزایش آن به بیشتر از میزان نرمال(دمای بدن باید بر روی ۳۷ درجه سانتیگراد باشد البته میزان دما در نوزادن تقریبا عددی بین ۳۶.۲ تا ۳۷.۲ به صورت نرمال بوده و جای برای نگرانی ندارد) گفته میشود، تب یکی از نشانههای وجود بیماری در بدن محسوب میشود چرا که یکی از بارزترین علائم برای بیماریهای مختلف در دنیا شناخته شده است. اما در چه زمانی تب رخ میدهد؟ در زمانی که عوامل بیماریزا همانند:
- وجود قارچها در بدن
- وجود ویروسهای مختلف
- وجود باکتریها
- وجود سموم
- واکنش نشان دادن به برخی از داروها
- عفونتها
همانطور که از توضیحاتی که دادیم مشخص است وجود تب یه موضوع ناخوشایند برای شما و اعضای بدنتان بهشمار میرود و این موضوع در زمانی برای شما اتفاق میافتد که یک مشکل برایب سلولهای بدن به وجود آمده باشد.
با وجود اینکه در همین مقاله از نیتروطب خواندید دمای بدن انسان(افراد بالغ) ۳۷ درجه سانتیگراد میباشد، اما باید بدانید میزان دمای بدن در حالت عادی و نرمال نیز قابل تغییر است به صورتی که حتی در زمانی که اتفاق ناخوشایندی برایتان اتفاق نیافتاده میزان آن جابهجا میشود برای مثال میزان دمای بدن در اول روز به میزان پایین خود میرسد که تقریبا بر روی ۳۶.۱ درجه سانتیگراد میباشد و در این میزان دما در طی روز و بعد از عصر به بالاترین میزان خود یعنی ۳۷.۲ درجه سانتیگراد میرسد و این موضوع یک اتفاق طبیعی شناخته میشود، در صورتی که میزان دمای بدن از میزان دمای نرمال بالاتر برود تب ایجاد میشود.
عواملی که بر روی میزان دمای بدن تاثیر میگذارند عبارتند:
- مصرف مواد خوراکی
- انجام ورزش
- خوابیدن
- چرخه قاعدگی
- محیط
- بیماریهای مختلف
در صورت نیاز میتوانید با نیتروطب در هر ساعت از شبانه روز مشاوره آنلاین در خصوص بیماریهای مختلف چه در زمینهای پزشکی، روانشناسی و در رابطه با رژیم غذایی را داشته باشید، با نیتروطب یه قدم نزدیکتر به سلامتی.
چه میزان تب برای افراد مختلف (نوزادان،کودکان و بزرگسالان) خطرساز محسوب میشود؟
وجود تب همانطور که اشاره داشتم به دلیل وجود یک فرایند مختل شده در بدن میباشد و باید در صورت رخ دادن این عارضه به سرعت به دنبال یک راهکار برای درمان آن باشیم، در زمانی که دمای بدن شما بیشتر از میزان ۳۷.۹ درجه سانتیگراد باشد تب در بدن شما رخ داده و اگر میزان دمای بدن بالاتر از ۴۰ درجه سانتیگراد برسد برای سلامتی یک موضوع خطرناک بهشمار میرود.
در میزان دمای ۴۰ درجه سانتیگراد عملکرد بسیاری از آنزیمها و پروتئینها در بدن مختل میشود و فرد در شرایط سختی قرار خواهد گرفت، در صورت که دمای بدن فرد به ۴۴ درجه سانتیگراد برسد احتمال مرگ وجود دارد و این میزان دما بسیار خطرناک به شمار میرود، در نتیجه داشتن دما بالای ۳۹ درجه سانتیگراد خطرناک بوده و برای فرد یک هشدار جدی محسوب میشود.
میزان تب خطرساز برای سنین مختلف:
- برای نوزادان (تا ۳ ماهگی) ۳۸ درجه سانتیگراد خطرساز است
- برای نوزادان (دارای سن ۳ تا ۶ ماه) تب ۳۸.۲ درجه سانتیگراد خطرساز میباشد
- برای کودکان تب ۳۸.۸ درجه سانتیگراد خطرساز بهشمار میرود
- برای بزرگسالان تب ۳۹ تا ۴۰ درجه سانتیگراد خطر ساز محسوب میشود
نکته: تب که یکی از نشانهها و علائم رایج در بین انواع بیماریهای مختلف (عفونتها، باکتریهاو ویروسها) میباشد بسیار خطرساز شناخته شده و در صورت رسیدگی نکردن به این موضوع احتمال بروز مشکلاتجدیتر نیز وجود دارد و یکی از عاملان مرگ بیماران نیز تلقی میشود.
تب چگونه ایجاد میشود؟
درون بدن نیز ترموستاتی وجود دارد که به آن هیپوتالاموس گفته میشود، هیپوتالاموس در قسمتی درون مغز وجود دارد و به طور کلی وظیفهای تنظیم دمای بدن به عهده هیپوتالاموس است، در صورتی که مشکلاتی برای بدن پیش بیاد ا بیماریهای مختلف (باکتریها، عفونتها و ویروسها) درون بدن در حال انجام فعالیتهای منفی باشند، در این بین هیپوتالاموس وارد عمل میشود و به شکلی در مقابل دستور بالا رفتن دمای بدن که توسط بیماریهای مختلف (باکتریها، عفونتها و ویروسها) اتفاق میافتد جلوگیری کند با کاهش دمای بدن جلوی این اتفاق را بگیرد. در طی این فرایند تب ایجاد میشود و عملکرد کامل بدن مختل میشود.
عوامل ایجاد تب کدامند؟
ایجاد تب در بدن یک موضوع اتفاقی نبوده و نباید آن را با حالتهای دیگر اشتباه گرفت چرا که تب بالا بسیار خطرساز بوده و یکی از عاملهای مرگ در بین بیماران میباشد، در دوران قاعدگی احتمال شما دچار گر گرفتگی یا تعریق شبانه بشود و این موضوع با داشتن تب یکی نبوده، در این دوران به علت تغییرات هورمونها گر گرفتگی و تعریق شبانه برای خانومها پیش میآید و احساس گرما قرمزی در پوست و احساس گزگز کردن از علائم این موضوع میباشند.
در نظر داشته باشید که دمای بالا برای کودکان بسیار حساس میباشد و به رسیدگی بسیار فوری نیاز دارد اما تب بالا در افراد بزرگسان بسیار جدی بوده و تب بالای ۴۰ درجه سانتیگراد نیاز به رسیدگی جدی دارد، عوامل ایجاد تب شامل موراد زیر میباشد که عبارتند:
- گرمازدگی شدید
- کمبود آب بدن
- در آوردن دندان در نوزادان
- ترک کردن الکل
- انواع عفونتهای باکتریایی همانند: ذاتالریه، مننژیت و عفونت کلیوی
- انواع عفونتهای ویروسی همانند: آبله، آنفولانزا، کرونا و ذاتالریه
- سو مصرف داروهای غیر قانونی
- لخته شدن خون
- پرکاری تیروئید
- ورزش کردن در مدت زمان طولانی
- دمای بالای محیط
- قرار گرفتن فرد برای مدت زمانی طولانی در معرض نور خورشید
- بیماریهای مختلف التهابی همانند: آرتریت روماتوئید
- انواع سرطان
- داروهای مختلف یا انواع آنتی بیوتیکها
- بیماریهای ریوی همانند: سیلیکوزیس
- استفاده از برخی واکسنها همانند: کزاز، دیفتری و پنوموکوک
- مسمومیتهای غذایی و دارویی
چگونه میتوانیم دمای بدن را اندازی گیری کنیم؟
به اندازهگیری تب با لمس بدن اکتفا نکنید و برای اندازه گیری تب نیاز به ابزار مناسب خواهید داشت، توصیه که برایتان داریم استفاده کردن از یک دماسنج برای اندازهگیری میزان دمای بدن برای تشخیص وجود تب میباشد، دماسنجها در مدلهای جیوهای به صورت دستی و الکترونیکی (نسخه دیجیتالی) وجود دارند و یکی از بهترینروشها برای اندازهگیری میزان دمای بدن میباشند.
نکته: بهتری مکان برای اندازهگیری دمای بدن در نوزدان زیر بغل آنها بوده و بهتر اس از دهان برای این کار استفاده نشود.
وجود دمای پایینتر در بدن نوزادان نشاندهنده سردی در بدن نوزاد میباشد پس بهتر است در این شرایط بدن نوزاد را گرم کنید و سپس بعد از گذشت مدت زمان ۱ تا ۲ ساعت مجدد دمای بدن را اندازهگیری کنید، در صورت مشاهده نتیجه مشابه بهتر است با یک پزشک در رابطه با این موضوع مشورتهای لازم را انجام دهید، در صورت دسترسی نداشتن به پزشک و مراجعه حضوری به ان میتوانید از خدمات مشاوره آنلاین یا ثبت درخواست پزشک نیتروطب نیز استفاده کنید.
تب خود را با چه علائم و نشانههای نمایان میکند؟
تب در پی بیماریهای مختلف رخ داد و با وجود اینکه خود یکی از علائم جدی و رایج بیماریها شناخته میشود، در صورت وقوع نیز خود را با نشانههای مختلفی در بدن نمایان میکند، برخی از این علائم موارد زیر میباشند که عبارتند از:
- ضعف بدن
- کمبود آب
- بی میلی و بی اشتهایی
- سر درد
- دردهای عضلانی
- لرزهای ناخودآگاه و ناگهانی
- تعریق
- درد شکم
- بی حالی
- گرفتگی عضلات
- تورم در گلو
- بی قراری
- احساس گیجی
در صورتی که یکی از علائم را داشتید برای تشخیص حتما به پزشک مراجعه کنید و سعی بر خود درمانی نداشته باشید چرا که احتمال دارد رایط برای خود یا فرد دیگری که بیمار است را بدتر کنید، با توجه به توصیههای پزشک از آسیب رسیدن و ایجاد بسیاری از مشکلات به خوبی میتوانید جلوگیری کنید، در صورت نیاز یا نتوانستن مراجعه حضوری به پزشک با نیتروطب میتوانید پزشک را به خانه بیاورید، همکاران ما آماده خدمت رسانی به بهترین نحوه برای شما هستند، با نیتروطب یک قدم نزدیکتر از همیشه به سلامتی. با آرزوی سلامتی شما عزیزان، نیتروطب.