ژل یا فیلر لب؛ ۱۷ نکته برای زیبایی لب ها بعد از عمل فیلر

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
ژل یا فیلر لب

با گذشت زمان و افزایش سن، لب‌ها طراوت و برجستگی خود را کم‌کم از دست می‌دهند. به‌طور تقریبی با ورود به دهه‌ی دوم زندگی، برآمدگی طبیعی لب‌ها کاهش پیدا می‌کند؛ درنتیجه، نازک‌تر و کم‌حجم‌تر دیده می‌شوند. تزریق ژل یا فیلر لب از عمل‌های بسیار پرطرفدار زیبایی است که درنتیجه‌ی آن، شما لب‌های برجسته‌تری خواهیدداشت. در این مقاله از نیتروطب عمل تزریق ژل لب، عارضه‌های احتمالی و مراقبت‌های بعد از عمل را بررسی می‌کنیم.

 فیلر لب چیست؟

ژل لب یا فیلر لب ماده‌ای است که برای برجسته‌تر کردن لب‌ها از طریق سوزن‌های بسیار نازک به داخل بافت لب تزریق می‌شود. این ماده مدل‌های متفاوتی دارد و از ماده‌های مختلفی ساخته شده‌است. کلاژن، چربی و هیالورانیک‌اسید سه مدل از معروف‌ترین پرکننده‌های لب به‌شمار می‌روند. استفاده از کلاژن و چربی به تازگی منسوخ شده‌است؛ چراکه عارضه‌هایش نسبت به هیالورونیک‌اسید بیشتر و ماندگاری کمتری دارد. هیالورونیک‌اسید ماده‌ای است که به صورت طبیعی در بدن یافت می‌شود. این ماده نسبت به انتخاب‌های قبلی بی‌خطرتر و با عارضه‌های جانبی بسیار کمتر و نادری است.

تزریق ژل لب یک عمل برگشت‌پذیر است. یعنی به هردلیلی اگر بعد از تزریق، از انجام این کار راضی نبودید، با تزریق آنزیم هیالونیدراز می‌توانید به حالت اولیه‌ی خود برگردید. این آنزیم می‌تواند باعث حل‌شدن ژل لب و از‌بین رفتن آن بشود.

تزریق ژل لب برای برجسته‌تر کردن، تنظیم فرم و قرینگی لب‌ها صورت می‌گیرد. برخی برای رفع چین‌وچروک پوست کنار لب‌های خود نیز از فیلر استفاده می‌کنند. این عمل درمانی نیست؛ بلکه فقط راهی برای به تاخیرانداختن بروز نشانه‌های پیری در صورت است. ژنتیک، سیگار کشیدن و آسیبی که نور خورشید به پوست و صورت شما می‌زند از عامل‌های پیری و کم‌حجم‌شدن زودرس لب‌های شماست.

بسیاری از ما تبلیغ‌های گوناگون سالن‌های خدمات سلامت و مراقبت‌های زیبایی را در مورد تزریق ژل لب دیده‌ایم. باید بدانید که این کار هرچند کم‌خطر و درظاهر آسان است، اما باید به‌دست فرد کاربلد انجام شود. اگر داوطلب انجام این عمل هستید، باید به کلینیک‌های تخصصی زیبایی و یا پزشک جراح پلاستیک مراجعه کنید. بسیاری از سالن‌های زیبایی، از ماده‌های تزریق و بی‌حسی بی‌کیفیت و نامرغوب استفاده می‌کنند که ممکن است برای شما عارضه‌هایی مثل به‌هم خوردن حالت طبیعی لب‌ها، مرگ بافتی و عفونت محل تزریق را ایجاد کند.

ژل یا فیلر لب

 قبل از انجام عمل فیلر لب

بسیاری از عمل‌های زیبایی بدون دلیل منطقی و فقط درنتیجه‌ی کمبود یا نداشتن اعتماد‌به‌نفس صورت می‌گیرند. بنابراین می‌توانید در قدم اول سلامت روانی فرد را بررسی کنید. اگر مشکل کمبود اعتمادبه‌نفس را در خود می‌بینید، می‌توانید از روانشناس یا مشاور کمک بگیرید. برای دریافت نوبت مشاوره با نیتروطب کلیک کنید. ضمن اینکه شما باید درمورد نتیجه‌ی عمل واقع‌بین باشید.

پزشک قبل از انجام عمل، سلامت کلی شما را بررسی می‌کند. در این زمان شما باید درمورد انتظار خود وشرایطی که دارید به او توضیح بدهید. در صورت حساسیت داشتن به ماده‌ی خاص، مصرف هرگونه دارو ( داروهای تجویزی، مسکن و مکمل) آن‌را به مراقب بهداشتی خود اطلاع دهید. احتمال واکنش آلرژیکی به هیالورونیک‌اسید خیلی کم است؛ چراکه به‌طور طبیعی در بدن وجود دارد. اما درمورد لیدوکایین، مطمین شوید که به این ماده حساسیت ندارید.

 انجام این عمل برای چه کسانی ممنوع است؟

  • دیابتی‌ها
  • کسانی که عفونت فعال دهانی مثل تبخال یا آفت دارند
  • بیمارانی که مشکل انعقاد خون (تاخیر در بند‌آمدن خونریزی) دارند
  •  مبتلایان به بیماری خودایمنی لوپوس
  •  مصرف‌کنندگان کورتون و داروهای سرکوب‌کننده‌ی سیستم ایمنی
  •  مادران باردار یا شیرده

روند عمل فیلر لب

انجام عمل با آماده‌سازی لب‌های شما شروع می‌شود. این آماده‌سازی شامل پاکسازی لب‌های شما با محلول آنتی‌باکتریال و تزریق بی‌حسی موضعی است. داروهای بی‌حسی معروف اغلب از لیدوکایین، بنزوکایین و تتراکایین  تشکیل شده‌اند. حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه‌ی بعد، بی‌حسی اثر خود را می‌گذارد و عمل اصلی شروع می‌شود. با یک سوزن نازک درحدود یک میلی‌لیترماده به تمام قسمت‌های لب (شامل لبه‌ها، انحنای وسط لب بالا و گوشه‌های لب) شما به‌آرامی تزریق می‌شود. در پایان، پزشک کمی لب‌های شما را ماساژ می‌دهد تا جذب فیلر به‌خوبی انجام شود.

درتمام طول مدت عمل، شما دردی احساس نمی‌کنید؛ فقط ممکن است احساس سوزش بکنید و یا اشک در چشمانتان جمع شود که این امری طبیعی است. هم‌چنین برای کمتر کردن ورم و کبودی احتمالی، روی لب‌های شما در طول عمل و پس از آن کیسه یخ (کمپرس سرد) قرار می‌دهند. این عمل از ۳۰ دقیقه تا دوساعت ممکن است طول بکشد. تا ۱۵ دقیقه بعد از پایان عمل، شما را از نظر بروز احتمالی عارضه‌های جانبی مثل خون‌ریزی شدید، حالت تهوع، سردرد و سرگیجه زیرنظر می‌گیرند و پس از آن، درصورتی که همه چیز طبیعی و خوب بود، می‌توانید به خانه برگردید.

 بعد از عمل فیلر لب

با وجود استفاده از کمپرس سرد لب‌های شما حساس، متورم و کبود می‌شوند. این حالت به طور معمول ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد ازبین می‌رود اما در برخی زیباجویان، تا یک هفته طول می‌کشد. اگر برای مراسم یا یک مناسبت خاص می‌خواهید این کار را انجام دهید، حداقل دو هفته زودتر اقدام کنید تا مطمین شوید که به‌طور کامل بهبود پیدا کرده‌اید.

دو هفته بعد از تزریق فیلر لب، شما باید نزد انجام دهنده‌ی عمل خود ویزیت شوید. مراقب بهداشتی شما لب‌هایتان را معاینه و نتیجه‌ی عمل را بررسی می‌کند. یکی از این روش‌های بررسی نتیجه‌ی عمل، گرفتن عکس‌های قبل و بعد است. یعنی قبل از انجام عمل، بلافاصله و دو هفته بعد از عمل از لب‌های شما عکس گرفته می‌شود تا خودتان هم از نظر زیبایی ظاهر بتوانید مقایسه کنید.

به طور میانگین تزریق ژل لب ۱۲ تا ۱۸ ماه اثر خود را حفظ می‌کند. البته که سن شما در این ماندگاری بسیار تعیین‌کننده است. هرچه متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن شما بیشتر باشد، اثر فیلر لب زودتر از بین می‌رود؛ بنابراین، در جوانان اثر خود را زودتر از دست می‌دهد. برای برخی نیاز است که هر ۶ ماه یکبار تزریق دوباره انجام دهند.

لب

مراقبت بعد از عمل فیلر لب

پس از بازگشت به منزل، این چند نکته را رعایت کنید:

  • کمپرس سرد را برای کاهش ورم و کبودی لب‌های خود هر چند ساعت یک‌بار به‌مدت ۱۵ دقیقه انجام دهید. دقت کنید که به لب‌های خود فشار وارد نکنید.
  • برای استراحت دراز نکشید. حداقل تا ۴ ساعت بعد از عمل زمان نیاز است تا بدن به حالت پایدار خود بازگردد.
  • مراقب لب‌های خود حین مسواک زدن باشید.
  • در طی روز سعی کنید با لب‌هایتان بازی نکنید؛ چراکه به‌دلیل دریافت بی‌حسی موضعی ممکن است ناخودآگاه لب‌های خود را گاز بگیرید.
  • فشار خون خود را کنترل کنید. افزایش فشار خون می‌تواند رفع ورم لب‌های شما را به تاخیر بیندازد. محدود کردن مصرف نمک دراین مورد می‌تواند کمک‌کننده باشد.
  • از نوشیدن الکل خودداری کنید. الکل باعث رقیق‌شدن خون شما می‌شود که می‌تواند کبودی و تورم لب های شما را بدتر کند.
  • از مصرف هرگونه دارو به صورت خودسرانه پرهیز کنید.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت از رژ لب، بالم لب (مرطوب کننده‌ی لب) و هرمحصول دیگری روی لب‌های خود استفاده نکنید.
  • از به هم زدن لب‌ها، دستکاری، بوسیدن و ایجاد فشار مستقیم روی لب‌ها (فشار دادن لیوان یا بطری) خودداری کنید. می‌توانید بعد از گذشت ۲۴ ساعت از عمل خود از نی برای نوشیدن استفاده کنید تا لب‌های حساس شما اذیت نشوند.
  • حداقل ۲۴ ساعت سیگار نکشید. انقباض لب‌ها می‌تواند به ساختار ژل تزریق‌شده آسیب وارد و در شکل‌گیری حالت طبیعی لب‌ها اختلال ایجاد کند.
  • به مدت ۴۸ ساعت از ورزش و فعالیت سنگین دوری کنید. در طول روز از کارهایی که باعث می‌شود بر صورت شما فشار وارد شود مثل پایین انداختن سر دوری کنید.
  • به مدت ۴۸ ساعت از مصرف نوشیدنی‌های داغ یا گرم، غذاهای تند و ادویه‌دار پرهیز کنید.
  • تا ۷۲ ساعت از شستن صورت و حمام کردن خودداری کنید.
  • نوشیدن آب فراوان به مدت یک هفته توصیه می‌شود.
  • تا یک هفته به شکم (دمر) و به پهلو نخوابید. این کار باعث ایجاد فشار بر صورت شما می‌شود.
  • از رفتن به استخر، سونا و جکوزی به مدت یک هفته دوری کنید.
  • تا ۱۴ روز از قرارگرفتن در معرض نور آفتاب و اشعه‌هایی مانند سولاریوم پرهیز کنید.

تاول

 عارضه‌های عمل فیلر لب

گفتیم که تزریق ژل لب یک عمل کم‌خطر است، اما مثل هرکار دیگری خطرهای خاص خودش را دارد. خونریزی و درد در محل تزریق، حساسیت، عفونت، سفت شدن بافت لب، تغییر رنگ لب‌ها، مرگ بافت‌های اطراف لب (که درنتیجه‌ی ورود ژل به شریان‌های اطراف لب اتفاق می‌افتد)، عدم تقارن (که در نتیجه‌ی ناشی‌بودن یا بی‌دقتی فرد تزریق کننده است) و مهاجرت ژل لب به بافت‌های اطراف مثل بینی از جمله عارضه‌های احتمالی تزریق فیلر لب هستند.

درصورتی که هرکدام از نشانه‌های زیر را دیدید، با پزشک خود تماس بگیرید:

  •  تاول اطراف لب
  • رنگ لب‌ها مایل به آبی شود
  •  ورم شدید لب‌ها که با گذشت زمان ازبین نرود
  •  تغییر در بینایی
  •  مشکل در نفس کشیدن

 کلام آخر

زیبایی ظاهر یکی از دغدغه‌های امروزه‌ی بسیاری از مردم است. تزریق ژل لب به‌عنوان یک عمل زیبایی طرفداران بسیاری درمیان جوانان و میانسالان دارد. اگر شما هم تمایل به انجام این کار دارید، ابتدا از خود بپرسید چرا می‌خواهید این کار را انجام دهید؟ اگر نشانه‌هایی از کمبود اعتماد‌به‌نفس در خود می‌بینید، از یک روانشناس کمک بگیرید. اگر قصد جدی برای این عمل دارید سعی کنید به یک فرد متخصص مثل جراح پلاستیک که از ماده‌های مرغوب استفاده می‌کند مراجعه کنید.

امروزه بسیاری از سالن‌های آرایشی و مراقبت زیبایی این‌کار را انجام می‌دهند که بهتر است به آن‌ها اعتماد نکنید. بعد از عمل بسیار مراقب لب‌های خود باشید تا فشار اضافی بر آن‌ها وارد نکنید. از کمپرس یخ استفاده کنید و بگذارید ورم لب‌هایتان خودبه‌خود خوب شود. درصورت بروز علامت‌های خطر مثل عفونت‌یا مشکل بینایی یا تنفسی به پزشک مراجعه کنید.