پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
پرستاری در منزل

پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه نقش مهمی در مراقبت از بیماران و بهبود کیفیت زندگی آن‌ها ایفا می‌کند. با توجه به روند رو به افزایش سنی جمعیت و افزایش نرخ بیماری‌های مزمن، نیاز به مراقبت در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه رو به افزایش است.

هم‌چنین باتوجه به افزایش هزینه‌های درمان به‌ویژه در زمان بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه نظیر C.C.U و I.C.U توجه به پرستاری در منزل برای این بیماران را به‌صورت خاص در جایگاه ویژه‌ای قرار می‌دهد؛ این مقاله به بررسی نیازهای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه و نقش پرستاری در منزل برای رفع این نیازها می‌پردازد و اهمیت و تاثیر آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.

نیازهای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه به پرستاری در منزل

بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در منزل نیازهای مختلفی دارند که برای حفظ سلامت و بهبود وضعیتشان باید مورد توجه قرار گیرند. وظیفه‌ی کادر درمان در بالین این دسته از بیماران که وضعیت مختلفی از سلامتی را تجربه می‌کنند، این است که به‌خوبی این نیازها را بررسی و بر اساس برخی معیارها اندازه‌گیری کنند و آن‌ها به‌موقع برطرف کنند، برخی از این نیازهای مهم آنها عبارتند از:

  • مراقبت پزشکی:

بیماران تحت مراقبت‌های ویژه مانند سایر بیماران نیازمند ویزیت‌های مکرر، بررسی وضعیت فیزیکی ، تجویز دارو، بررسی آزمایش‌های انجام‌شده و مشاوره‌ی پزشکی تخصصی رشته‌های متفاوت دارند. نکته‌ی قابل توجه این است که به علت کاهش بیمار و دور بودن از فضای پراسترس بیمارستان، ویزیت پزشک نیز موثرتر خواهد بود.

  • مراقبت پرستاری:

بیماران بستری در منزل بسته به این‌که با چه مشکلی بستری شده‌اند و چه  درمان‌هایی دریافت کرده‌اند، نیازهای پرستاری متفاوتی خواهند داشت. این نیازها شامل تعویض بانداژ و پانسمان، مراقبت از لوله‌ها و کاتترها، تزریق داروها، انجام فعالیت‌های روزمره (مثل راه رفتن، استحمام و تغذیه) و نظارت بر نشانه‌های بیماری می‌شود.

 مراقبت تغذیه‌ای

  • مراقبت تغذیه‌ای:

تغذیه‌ی صحیح و مناسب برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در منزل بسیار مهم است. آن‌ها ممکن است نیاز به رژیم‌های خاصی داشته باشند که برای حفظ وضعیت تغذیه‌ای مناسب و کنترل بیماری‌های مزمن خود ضروری است.

لازم به ذکر است که اگر بیمار دارای زخم‌های متعدد شده باشد نظیر زخم بستر، که عارضه‌ی بستری در بیمارستان به مدت طولانی و عدم رسیدگی به بیمار برای تغییر وضعیت وی در تخت است، تغذیه موثر یکی از پایه‌های درمان آن بیمار، برای بهبود زخم‌‌ها می‌باشد که در این امر می‌توان از کارشناسان تغذیه در بالین بیمار استفاده کرد.

خوش‌بختانه شما عزیزان می‌توانید علاوه بر دریافت خدمات آنلاین  از سراسر کشور د رزمینه‌‌ی مشاوره‌های گوناگون پزشکی، ویزیت و نسخه‌نویسی آنلاین، تفسیر آزمایش‌ و گرافی‌ها، از خدمات پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه با تخفیف ده درصدی در شهر قزوین بهره ببرید و بهترین پزشک‌ها، پرستارها و کارشناسان تغذیه را بر بالین عزیزان خود فرابخوانید.

  • پشتیبانی روانی و اجتماعی:

بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در منزل نیاز به پشتیبانی روانی و اجتماعی دارند. این می‌تواند شامل حمایت خانواده و محیط اجتماعی، ارایه اطلاعات و آموزش مربوط به بیماری و مراقبت در منزل، فرصت‌های صحبت و بحث درباره‌ی تجربه‌ها و احساس آن‌ها باشد که این امر موجب خروج بیمار از حالت روزمرگی و بی‌حوصلگی خواهدشد.

  • امکانات فیزیکی:

برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در منزل، امکانات فیزیکی مناسب برای مراقبت و زندگی راحت ضروری است. این امکانات شامل دسترسی به تجهیزات پزشکی مورد نیاز، فضای مناسب برای استراحت و تمرین فیزیکی، و دسترسی به امکانات بهداشتی مثل حمام و توالت آسانسوری است.

  • ارتباط با تیم درمانی:

بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در منزل نیاز به ارتباط مستمر با تیم درمانی خود دارند که شامل پزشکان، پرستاران، متخصصان تغذیه و سایر تیم درمانی می‌شود. بیماران باید بتوانند با تیم خود در مورد وضعیت سلامتی، سوال و نگرانی‌هایشان صحبت کنند و راهنمایی و پشتیبانی لازم را دریافت کنند. هم‌چنین نیاز است که خانواده‌‌ی بیمار آموزش‌های لازم در ارتباط با نحوه‌ی رفتار با بیمار و یا مراقبت‌های پس از ترخیص بیمار برای پیش‌رفت روند بهبودی وی تا وضع ایده‌آل دریافت کنند.

تجهیزات پزشکی

  • تجهیزات پزشکی و وسایل کمکی:

برخی بیماران نیاز به تجهیزات پزشکی و ابزار کمک‌پزشکی دارند که برای مراقبت در منزل ضروری هستند. این ابزارها شامل لوازم پانسمانی، لوازم تزریقی، دستگاه‌های پزشکی (مانند دستگاه‌های تنفسی یا دیالیز)، وسایل حرکتی (مانند ویلچر یا عصا) و سایر تجهیزات مرتبط می‌شود.

  • حمایت خانوادگی:

حمایت و حضور خانواده یا عزیزان نزدیک برای بیماران تحت مراقبت در منزل بسیار ارزشمند است. خانواده می‌تواند در ارایه‌ی مراقبت‌های روزمره، همراهی به مشاوره‌ها و قرارهای پزشکی، رعایت رژیم غذایی و حمایت روانی به بیماران موثر باشد.

  • ایمنی و امنیت:

برای بیماران تحت مراقبت در منزل، ایمنی و احساس امنیت بسیار مهم و حیاتی است. ایجاد محیطی بدون خطر برای بیمار، پیشگیری از سقوط از تخت یا جاهای دیگر، استفاده از تجهیزات تامین ایمنی (مانند دستگاه‌های اعلان حادثه) و ارایه‌ی آموزش‌های ایمنی برای بیمار و خانواده شامل این بخش می‌شود.

  • برنامه‌ریزی و تنظیم زمان:

بیماران تحت مراقبت در منزل ممکن است نیاز به برنامه‌ریزی و تنظیم زمان داشته باشند. این شامل تعیین زمان‌های مصرف داروها، وقت‌گیری برای مراقبت پزشکی و تمرین فیزیکی، فیزیوتراپی در منزل و تنظیم فعالیت‌های روزمره مثل خوردن و استراحت است که در راس مدیریت این فعالیت‌ها پرستار قرار دارد که باید با برنامه‌ریزی صحیح و گام‌به‌گام این فعالیت ها را عملی کند.

 نقش پرستار در منزل

تمامی نیازهایی که در قسمت قبل گفته‌شد، بیشتر بر عهده‌‌ی تیم درمانی‌ای می‌باشد که بر بالین بیمار در منزل حاضر می‌شوند که در راس این تیم درمانی پرستار مجرب و با سابقه‌ای قرار دارد که با کار در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها به‌ویژه بخش‌های مراقبت‌های ویژه، بیمارهای متفاوت و مشکل آن‌ها را دیده و از درمان‌‌های مختلف به‌خوبی آگاه است. حال به برخی از این نقش‌ها می‌پردازیم:

ارزیابی بیمار: پرستاران در ابتدا باید وضعیت بیمار را ارزیابی کنند. آن‌ها باید نشانه‌های بیماری را بررسی کنند و از تغییر وضعیت بیمار مطلع شوند. ارزیابی شامل اندازه‌گیری وزن، فشار خون، ضربان قلب، دمای بدن و سایر شاخص‌های مرتبط در چند نوبت از روز و ثبت آن‌هاست.

پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه

ارایه مراقبت‌های پزشکی: پرستاران مسوولیت ارایه‌ی مراقبت‌های پزشکی به بیمار را دارند. آن‌ها می‌توانند داروها را تجویز و تهیه کنند، تزریق‌ها را انجام دهند، تغییرهای درمانی را اعمال کنند و مراقبت از جراحی‌ها و زخم‌ها را انجام دهند. آن‌ها هم‌چنین می‌توانند بیمار را در مورد نحوه‌ی استفاده از تجهیزات پزشکی آموزش دهند.

مدیریت علامت‌های بیماری: پرستاران باید علامت‌های بیماری را بررسی و مدیریت کنند. آن‌ها می‌توانند به بیماران کمک کنند تا با ناراحتی مرتبط با بیماری خود بهتر آشنا شوند و راه‌های مدیریت آن‌ها را یاد بگیرند. آن‌ها می‌توانند راهنمایی در مورد تغییر رژیم غذایی، استراحت، تمرین فیزیکی و مدیریت استرس و آموزش‌های مربوط به نشانه‌های خطر و اقدام فوری را ارایه دهند.

تدارک و مدیریت تجهیزات پزشکی: پرستاران مسوول مدیریت تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای بیمار در منزل هستند. آن‌ها باید تجهیزات را به‌طور منظم بررسی و به‌خوبی نگه‌داری و آماده‌سازی کنند. هم‌چنین آن‌ها باید بیمار را در مورد استفاده‌ی صحیح از تجهیزات آموزش دهند و  دسترسی به تجهیزات مورد نیاز فراهم کنند. لازم به ذکر است که اگر بیمار یا خانواده‌ی وی خدمات درمانی در منزل را از موسسه‌های معتبر پرستاری در منزل دریافت کنند، می‎‌توانند از این موسسه‌ها برای اجاره‌ی تجهیزات پزشکی مورد نیاز کمک بگیرند.

پشتیبانی روان‌شناختی: پرستاران نقش مهمی در پشتیبانی روانی بیماران تحت مراقبت ویژه در منزل دارند. آن‌ها می‌توانند به بیماران کمک کنند تا با استرس و اضطراب مرتبط با بیماری و مراقبت در منزل مقابله کنند. دادن اطلاعات و آموزش‌های مرتبط با بیماری و مراقبت به بیمار و خانواده‌اش، شنیدن و پاسخ‌گویی به نیازهای روانی بیمار و ایجاد یک محیط حمایتی و دلسوزانه از کارهای مهم پرستاران در این زمینه است.

همکاری با تیم درمانی: پرستاران در تیم درمانی باید ارتباط و هماهنگی خوبی با یک‌دیگر، پزشکان تخصصی، توان‌بخشی، داروسازان و سایر تیم درمانی داشته‌باشند. آن‌ها می‌توانند گزارش‌های روزانه بیمار را به تیم درمانی بدهند و در تنظیم برنامه‌های درمانی و پی‌گیری تغییر وضعیت بیمار همکاری کنند و به سایر تیم درمان و به‌طور خاص پزشکان کمک کنند تا بهترین تشخیص‌ها و تجویزها را با توجه به شرح حال‌های گرفته‌شده، گذاشته و بهترین روند درمانی پی‌ریزی شود.

آموزش به خانواده: پرستاران نقش اساسی در آموزش خانواده بیماران تحت مراقبت ویژه در منزل دارند. آن‌ها باید خانواده را در مورد نحوه‌ی مراقبت در منزل آموزش دهند، نحوه‌ی استفاده از تجهیزات پزشکی را توضیح دهند و آگاهی لازم را در مورد بیماری و مدیریت آن ارایه کنند. این آموزش‌ها باعث می‌شود خانواده بتواند از بیمار به‌طور صحیح مراقبت کند و در زمان اورژانسی، به‌موقع کارهای لازم را انجام دهد. در آموزش‌های آکادمیک در سراسر جهان از آموزش به عنوان مهم‌ترین وظیفه‌ی پرستار یاد می‌شود.

مانیتور علائم حیاتی

خلاصه:

بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه به طور خاص C.C.U و I.C.U بنا بر نوع بیماری خود نیاز به مراقبت‌ها و برنامه‌های درمانی را دارند و نقش پرستار در انجام این مراقبت‌ها بسیار حیاتی است؛ به‌صورتی که در برخی بیمارستان‌های تخصصی و فوق تخصصی به علت اینکه متخصص ممکن است در شبانه‌روز در دسترس نباشد، متخصصین با تکیه بر معاینه و تجربه‌های پرستاران شاغل در این بخش‌ها، نسخه‌ها و سایر درخواست‌های درمانی را تجویز می‌کنند.

به دلیل وضع حاکم بر بیمارستان علاوه‌بر صرف هزینه‌های سنگین بابت هر شب بستری در این بخش‌ها، گاهی برخی نیازهای بیماران و خانواده‌ی آنها از جمله حمایت‌های عاطفی و روانی و امکان ملاقات نادیده گرفته‌می‌شود؛ گاهی نیز بیمار با یک مشکل در این بخش‌ها بستری می‌شود ولی به دلیل شلوغی موجود در بیمارستان، مشکل‌های مختلفی از جمله عفونت‌های بیمارستانی و یا زخم بستر گریبان‌گیر بیمار می‌شود و در این جا ما متوجه اهمیت نقش پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه می‌شویم.

شما عزیزان می‌توانید با درخواست از مجموعه‌ی نیتروطب، بهترین و با کیفیت‌ترین خدمات درمانی و پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه در شهر قزوین را با تخفیف ده درصدی دریافت کنید و از پشتیبانی و مشاوره‌ی مجموعه در هر زمان استفاده کنید.

با نیتروطب یک قدم نزدیک‌تر به سلامتی.