تخت‌ بیمارستانی چیست و انواع مختلف آن چه کاربردی دارند؟

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
تخت‌ بیمارستانی

یکی دیگر از پرکاربردترین تجهیزات پزشکی تخت‌ بیمارستانی می‌باشد به طوری که از این تخت‌ها در مکان های مختلفی نیز: کلینیک‌ها، مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و حتی برخی افراد از آن در منازل شخصی خود استفاده می‌کنند. تخت‌ های بیمارستانی به دلیل طراحی سفارشی که دارند تفاوت فاحشی با تخت‌های معمولی دارند با این حال تخت‌ های بیمارستانی در مدل‌های مختلفی ساخته می‌شوند و هر کدام از آن‌ها کاربرد مخصوصی را دارند.

تخت‌ های بیمارستانی با توجه به ویژگی‌های منحصر به فردی که درون خود دارند آن‌ها را با سایر تخت‌های عادی متمایز کرده، با وجود این ویژگی‌ها می‌توانیم بگوییم مهم‌ترین تفاوتی که بین تخت‌های عادی و تخت‌ های بیمارستانی وجود دارد و می‌توانیم به آن اشاره کنیم قابلیت تنظیم بخش‌های مختلف این تخت‌ها است، البته باید در نظر بگیرید تمام تخت‌ های بیمارستانی به یک شکل نمی‌باشند و هر کدام از آن‌ها کاربرد به خصوصی در خود دارند.

شما عزیزان می‌توانید در صورت نیازتان انواع تخت‌ها را از تیم نیتروطب اجاره یا خرید کنید، نیتروطب با ارائه خدمات اجاره یا خرید تجهیزات پزشکی در حال فعالیت می‌باشد، البته اجاره یا خرید تجهیزات پزشکی گوشه‌ای از خدمات تیم ما می‌باشد و در زمینه‌های مختلفی نیز همانند: ثبت درخواست پزشک و پرستار، مشاوره آنلاین، فروش محصولات بهداشتی و درمانی و …. فعالیت می‌کنیم.

ویژگی‌های تخت‌ های بیمارستانی کدامند؟

همان‌طور که در همین مقاله به این موضوع اشاره داشتیم تخت‌ های بیمارستانی از ویژگی‌های متنوعی برخوردار هستند، یکی از مهم‌ترین تفاوت این تخت‌ها قابلیت تنظیم بخش‌های مختلف است، با این کار شما می‌توانید قسمت‌های مختلف این تخت‌ها را تنظیم کنید تا در انجام کارهای درمانی با قدرت و سهولت بیشتری برخوردار بشوید. قابلیت تنظیم قسمت‌های مختلف نیز در هر تخت با تخت دیگر متفاوت می‌باشد، اما نکته ای که وجود دارد در تخت‌ های بیمارستانی چند قابلیت مشترک وجود دارد که می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  1. بالا و پایین بردن قسمت‌های مختلف
  2. چرخ برای جابه‌جایی
  3. داشتن نرده‌های محافظ
  4. کنترل پنل (برای کنترل کرن قسمت‌های مختلف تخت‌ها)
  5. محیط نگهداری پرونده بیمار

معرفی تخت‌ بیمارستانی بر اساس نوع مراقبت از بیمار

  1. تخت‌های قابل تنظیم
  2. تخت‌ بیمارستانی ویژه
  3. تخت‌های مراقبتی توان‌بخشی
  4. تخت‌های مراقبت‌های ویژه
  5. تخت‌های مراقبتی برای زمان طولانی

بیشتر بخوانید: پرستاری در منزل برای بیماران تحت مراقبت‌های ویژه

تخت‌ بیمارستانی

برای این امور از انواع مختلف تخت استفاده می‌شود که می‌توانیم به آن اشاره دقیق‌تری نیز داشته باشیم:

  • تخت‌ بیمارستانی معمولی
  • تخت‌ بیمارستانی تک شکن
  • تخت‌ بیمارستانی دو شکن
  • تخت‌ بیمارستانی سه شکن
  • تخت‌ بیمارستانی برقی

تخت‌ بیمارستانی معمولی

تخت‌ های بیمارستانی انواع مختلفی دارند و هر کدام از آن‌ها همان‌طور که اشاره داشتیم برای فعالیت‌ خاصی در بیمارستان‌ها و دیگر مراکز درمانی می‌باشند، تخت‌های معمولی یکی از پر استفاده ترین تخت‌ها در بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی می‌باشند، این تخت‌ها در مدل‌های چرخ‌دار و بدن چرخ می‌باشند.

از این تخت‌ها برای تزریقات، ویزیت بیمار و مراقب‌های کوتاه استفاده می‌شود، تخت‌های معمولی پایین‌ترین قیمت در بین تخت‌ های بیمارستانی دارند و از امکانات کمتری نیز برخودار می‌باشند. این تخت‌ها از قابلیت‌ها و امکانات تخت‌های بستری بیمارستانی محروم می‌باشند ولی با این ‌حال یکی از پر استفاده ترین تخت‌ها در بین دیگر تخت‌ها می‌باشند. تخت‌های معمولی از ظاهر ساده و نزدیک به یک‎‌ دیگر بهره‌مند هستند و برای مراقبت‌های ویژه و شرایط بحرانی گزینه مناسبی نمی‌باشند.

بیشتر بخوانید: زوال عقل یا دمانس؛ ۹ نشانه‌ و انواع آن

تخت‌ بیمارستانی تک شکن

در این مدل از تخت‌ها که یکی دیگر از پر مصرف‌ترین تخت‌ها در میان تخت‌ های بیمارستانی می‌باشد و نسبت به دیگر تخت‌ها از قابلیت کمتر در خود برخوردار می‌باشند، تخت‌های تک شکن تنها قادر به تنظیم یک زاویه می‌باشند و آن زاویه برای ناحیه سر بیمار می‌باشد، تغییر زاویه در این تخت‌ها از ۰ تا ۸۰ درجه بوده و در دو مدل تولید می‌شوند، مدل اول مدل‌های ساده بوده و مدل دیگر لگن خور می‌باشند. تخت‌های تک شکن را با توری فلزی و پایه‌های فلزی چرخ دار در کنار تاج MDF می‌سازند و با توجه به این شرایط از ارزان‌ترین تخت‌ها در بین تخت‌ های بیمارستانی می‌باشند.

تخت‌ بیمارستانی دو شکن

تخت‌های دو شکن نیز برای امور خاصی در بیمارستان‌ها و دیگر مراکز درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این تخت‌ها نسبت به تخت‌های تک شکن از قابلیت بیشتری برخوردار هستند، تخت‌ها دو شکن در انواع دستی و برقی تولید می‌شوند، این مدل از تخت‌ های بیمارستانی مخصوص افرادی هستند که در ناحیه پا و یا قسمت‌های دیگر این نواحی آسیب دیده‌اند، چرا که در این تخت‌ها امکان تنظیم زاویه درناحیه سر وجود ندارد و قسمت‌های بین زیر کمر و زیر پا در این تخت‌ها قابل تنظیم می‌باشد.

در تخت‌های دو شکن از متریال مرغوب‌تری استفاده شده و از نظر استحکام آن‌ها را تقویت کرده‌اند و تحمل وزن در این تخت‌ها نسبت به تخت‌های تک شکن بیشتر می‌باشد، این تخت‌ها نیز همانند تخت‌های تک شکن برای جا‌‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎‎به‌جای و سهولت در آن دارای چرخ می‌باشند. از این تخت‌ها برای افرادی ک شکستی در لگن، شکستی در انواع نواحی پا دارند و به هر دلیل دیگری در قسمت پایین تنه خود آتل یا گچ دارند در بیمارستان‌ها استفاده می‌شود.

تخت‌ بیمارستانی سه شکن

تخت‌های سه شکن نسبت به دو مدل قبلی از امکانات بیشتر برخوردار می‌باشند و این تخت‌ها همانند تخت‌های دو شکن به صورت دستی و برقی وجود دارند. تنظیم نقاط مختلف در این تخت‌ها باعث شده که یکی از پر استفاده‌ترین تخت‌ها در شرایط بحرانی به شمار بروند. در این تخت‌ها شما قابلیت تنظیم زاویه قسمت سر و تغییر ارتفاع در قسمت زیر کمر و ران را دارید و در صورت نیاز نیز می‌توانید قسمت پایینی تخت که برای تنظیم زوایه پا می‌باشد را نیز تغییر بدهید.

تخت‌ بیمارستانی

تخت‌های سه شکن همان‌طور که اشاره داشتیم در شرایط بحرانی و مراقب‌های ویژه استفاده می‌شوند، این تخت‌ها برای افرادی که به هر دلیلی مشکل در حرکت دارند، افرادی که سکته کرده‌اند، افرادی با مشکلات دیگری نظیر شکستی در نواحی مختلف پا و لگن و افراد مسن مناسب می‎باشد. تخت‌های سه شکن نسبت به سایر تخت‌ها از قیمت بالاتری برخوردار می‌باشند و بهتر می‌باشد در صورت نیاز برای مراقبت در منزل آنها را اجاره کنید، نیتروطب خدمات گوناگونی را به مشتریان خود ارائه می‌دهد یکی از این خدمات اجاره انواع تجهیزات مختلف پزشکی می‌باشد.

مزیت های تخت‌های سه شکن: تخت‌های سه شکن مزیت‌های نیز برای بیماران و همراهان دارد، باتوجه به تغییر زاویه در ناحیه سر، شما می‌توانید به راحتی به بیماران خود غذا بدهید و با آن‌ها به راحتی ارتباط چشمی برقرار کنید، با توجه به این شرایط بیمار نیز راحتی در انجام برخی امور را خواهد داشت. نکته دیگری که در این تخت‌ها وجود دارد امکان نصب لگن می‌باشد و در صورت نیاز بیمار به مشکل در این باره نخواهد داشت.

تخت‌ بیمارستانی برقی

تخت‌های برقی یکی از گران‌ترین تخت‌ها دربین تخت‌ های بیمارستانی محسوب می‌شوند، این تخت‌ها در مدل‌های مختلفی همچون: تخت‌های دو شکن، تخت‌های سه شکن و چهار شکن وجود دارند، تفاوتی که بین تخت‌های برقی با تخت‌های دستی یا مکانیکی وجود دارد اول در قیمت آن‌ها می‌باشد و در موارد دیگر می‌توانیم به تنظیم برقی ارتفاع و زاویه‌های مختلف در تخت اشاره داشته باشیم ، در تخت‌های برقی دیگر اهرم‌های دستی برای تغییر و تنظیم ارتفاع وجود ندارد و این کار با کنترل و دکمه‌های روی آن انجام می‌شود.

تخت‌های برقی یکی از بهترین گزینه‌‌ها برای نگهداری از بیماران مسن محسوب می‌شود، البته لازم به ذکر بود این تخت برای انواع بیماران یک گزینه و انتخاب عالی به شمار می‌رود، نگهداری بیماران در مدت زمان طولانی باعث اذیت شدن ‌آن‌ها و ایجاد زخم بستر نیز می‌شود، تخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های برقی با استفاده از موتور توانسته‌اند یک جایگزین عالی بین ‌تخت‌ های بیمارستانی باشند، با این حال تفاوت چندانی با تخت‌های دستی و به اصطلاح مکانیکی ندارند و شما عزیزان می‌توانید از آن‌ها نیز در منزل خود برای مراقب از بیمارتان استفاده کنید.

تخت‌های برقی در دو مدل وجود دارند مدل اول که تمام برقی بوده هیچ جای سوالی ندارد و تمام حالت‌های موجود در تخت توسط ریموت یا همان کنترل موجود تنظیم می‌شود، اما در مدل‌ دوم تخت‌ها به صورت نیم برقی می‌باشد که تنظیم ارتفاع تخت به صورت دستی می‌باشد و توسط اهرم مکانیکی تغییر وضعیت می‌دهد و تغییر زاویه در جهت مختلف با استفاده از ریموت می‌‌‌‌‌‌‌باشد.

نکته: در صورت قطعی برق می‌توانید از باتری‌های پشتیبان که در تخت‌ها وجود دارد نیز برای انجام تغییرات استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: انواع زخم‌ ها و نحوه مراقبت و پیشگیری از آن‌ها

مزایا تخت‌های برقی کدامند؟

قبل از خرید یا اجاره این تجهیزات پزشکی بهتر می‌باشد از مزایا آن نیز آگاه شوید، تخت‌های برقی مزیت‌های خاص خود را داشته که آن را با سایر تخت‌ها متمایز ‌می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند، با وجود تکنولوژی که در این تخت‌ها وجود دارد آن را یک گزینه عالی برای بیماران کرده، برخی از مزایای تخت‌های برقی:

  • قابلیت تنظیم و تغییر حالت‌های تخت
  • امکانات جانبی
  • جلوگیری از زخم بستر
  • گردش خون بهتر بیماران

تخت‌ بیمارستانی

قابلیت تنظیم و تغییر حالت‌های تخت

افراد مسن و افرادی که دچار بیماری‌های مختلفی هستند دیگر نیاز به اینکه افراد خاصی تخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را برای آن‌ها تنظیم کنند ندارد و راحت خودشان می‌توانند با ریموت تخت، تنظیمات دل‌خواه خود را انجام بدهند و راحتی و آسایش لازم را داشته باشند.

امکانات جانبی

امکانات جانبی موجود در تخت‌ها برقی بسیار متنوع می‌باشد، میتوانیم به مواردی نظیر: فضا نگهدارنده برای نگهداری وسایل مورد نیاز بیمار، ریموت (کنترل) برای کنترل کردن تخت، سینی مخصوص سرو غذا بیمار، حفاظ و دستگیره برای محافظت از بیمار و داشتن جا پایی برای بالا و پایین آمدن راحت‌تر بیمار برخی از امکانات جانبی موجود در تخت‌های برقی بیمارستانی می‌باشند.

جلوگیری از زخم بستر

با وجود تغییر حالت‌ها در این تخت‌ها تا حدی امکان جلوگیری از زخم بستر وجود دارد ولی با این حال برای تاثیر بیشتر و کاهش خطر احتمال زخم بستر می‌توانید تشک مواج اجاره یا خریداری کنید که تا حد زیادی از ایجاد زخم بستر برای بیمار جلو‎‌گیری خواهد کرد.

گردش خون بهتر بیماران

با وجود تغییر حالت و زوایه‌های مختلفی که وجود دارد امکان ایجاد گردش خون بهتر در برخی از بیماران که با مشکل گردش خون مواجه هستند یکی دیگر از مزیت‌های تخت‌های برقی می‌باشد چرا که اکثر افرادی که از این‌تخت‌ها استفاده می‌کنند با مشکل گردش خون در نواحی پا و دیگر اعضای خود مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: عفونت بیمارستانی، بیماری ساده یا تهدید کننده

اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین

در صورت نیازتان می‌توانید دستگاه‌ها و تجهیزات مورد نیازتان را از نیتروطب اجاره یا خرید کنید، کارشناسان و همکاران ما آماده مشاوره و خدمت رسانی در خصوص اجاره تجهیزات پزشکی در قزوین به شما عزیزان در ۲۴ ساعت شبانه روز در تمام ایام هفته می‌باشند. با آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما عزیزان، نیتروطب.

با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، نیتروطب همراه شما در هر قدم از سلامتی