لیپوماتیک نوعی عمل جراحی زیبایی برای حذف چربی موضعی اضافی بدن از نواحی خاصی مانند معده، باسن، ران، بازوها یا گردن است، لیپوماتیک یا پیکرتراشی لیپو را میتوان در کلینیک معتبر به صورت سرپایی و بدون نیاز به بیهوشی انجام داد؛ در مقایسه با لیپوساکشن، لیپوماتیک عمل جراحی کم خطرتری است که در یک جلسه حجم زیادی از چربی اضافی را از بدن خارج میکند، به علاوه اینکه درد و عوارض کمتری هم نسبت به لیپوساکشن دارد.
لیپوماتیک چیست؟
واژه لیپوماتیک (Lipomatic) یعنی کاهش وزن و تغییر نواحی خاصی از بدن با دفع چربی اضافی یا هدایت کردن چربیهای اضافی به نواحی مدنظر؛ معمولا لیپوماتیک بدون بی حسی انجام میشود، چربیها با حرکات ارتعاشی (لرزشی) از بافتها جدا شده و بدون درد و خون ریزی از بدن دفع میشوند.
تفاوت لیپوماتیک و لیپوساکشن
بدون شک، عمل جراحی لیپوماتیک ریسک کمتری نسبت به جراحی لیپوساکشن دارد، در این عمل، خبری از خونریزی، جای زخم و درد نیست، همچنین دوره نقاهت و بهبودی آن نسبت به لیپوساکشن کوتاهتر است؛ به طور کلی تفاوت این دو عمل شامل موارد زیر است:
- لیپوماتیک بدون بی حسی و صرفا با مصرف مسکن انجام میشود، اما لیپوساکشن با بی حسی موضعی انجام میشود.
- لیپوساکشن بهترین گزینه برای کاهش وزن است که این مورد در رابطه با پیکرتراشی لیپوماتیک صدق نمیکند.
- لیپوساکشن برای دفع نواحی بزرگتر و کلیتر از چربی توصیه میشود، در حالی که پیکرتراشی لیپوماتیک برای دفع نواحی چربی کوچکتر و مشخصتر به کار میرود.
- جراحی لیپوساکشن برای کانتورینگ و لاغری بدن استفاده میشود، اما پیکرتراشی لیپوسکوپ (Liposcope) یا همان عمل لیپوماتیک برای شکل دادن به بدن و اصلاح خطوط بدن و عضلات به کار میرود.
لیپوماتیک برای کدام قسمتهای بدن استفاده میشود؟
این عمل را میتوان برای قسمتهای بالایی بازو، چربیهای سینه، شکم، باسن، پهلو، ران، پا، چانه، غبغب و گردن استفاده کرد.
- لیپوماتیک شکم و پهلو
پیکرتراشی شکم و پهلو نوعی از جراحی لیپوماتیک است که به مراتب درد و عوارض کمتری دارد، در عمل شکم و پهلو، چربی انباشته شده زیر این اندامها به شکل محلول چربی با استفاده از دستگاه لیپوسکوپ برداشته میشود، سپس این مقدار چربی برداشته شده را میتوان به سایر اندامهای بدن مانند باسن تزریق کرد.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که با ورزش وزن کم کردهاید اما هنوز چربیهای شکم و پهلو دست از سر شما برنمیدارند، میتوانید با جراحی شکم و پهلو از شر این چربیهای اضافی خلاص شوید، معمولا برای جلوگیری از افتادگی و شل شدن پوست شکم و پهلوها بعد از برداشتن چربیها میتوان عمل لیفتینگ پوست را انجام داد.
- لیپوماتیک بازو
لیپوماتیک بازو موجب از بین رفتن چربیهای اضافی در قسمت بازوها شده و شل شدگی بازو را نیز برطرف میکند، همچنین باعث لاغری بازوها شده و تاثیرات ظاهری زیادی دارد؛ برای انجام پیکرتراشی بازو، در قسمت زیرین بازو برش کوچکی زده میشود و چربیها را خارج میکنند، لیپوماتیک بازو نیز مانند روشهای دیگر این جراحی، بدون بی حسی و بیهوشی عمومی انجام میشود.
یکی از مقاومترین چربیهای بدن، چربیهای بازو است که به راحتی نمیتوان از دستشان راحت شد و معمولا مدت زیادی طول میکشد تا با رژیم و ورزش کردن بتوان این مشکل را برطرف کرد، اما عمل جراحی لیپوماتیک از روشهایی است که در کمترین زمان و دوره نقاهت کم، میتوان نتیجه مطلوبی را گرفت.
بیشتر بخوانید: نقش تغذیه بر زیبایی پوست + مواد غذایی مفید و مضر برای پوست
- لیپوماتیک ران
تجمع چربی و چاقی در قسمت ران یکی از مشکلات رایج سبک زندگی ناسالم و عدم تحرک است که ظاهر نامناسبی ایجاد میکند. در مواردی هم ممکن است باعث مشکلات در راه رفتن شود، عمل لیپوماتیک ران از روشهای جراحی ساده و موثر برای حذف چربیهای موضعی قسمت ران محسوب میشود.
- لیپوماتیک ساق پا
پاهای تراشیده و زیبا بدون چربی اضافی، سلیقه بسیاری از افراد است، صد در صد شما هم دوست دارید که پاهای کشیده و با خطوطی زیبا داشته باشید، اگر رژیم غذایی و ورزش تاثیری روی این خواسته شما نداشته است، یا به دلیل تحرک کم، در ناحیه ساق پا دچار تجمع چربی شدهاید، جراحی پیکرتراشی برای شما گزینه مناسبی است.
در این روش، لوله فلزی باریکی وارد پوست میشود و اتصال سلولهای چربی زیر پوست را میشکند و به این صورت چربیها را بیرون میکشد.
لیپوماتیک ساق پا روشی است که آسیبی به بدن نمیرساند و باعث شل شدن پوست ساق پا هم نمیشود، بنابراین بعد از انجام جراحی، نیازی به عمل لیفتینگ هم نیست و این موضوع از ویژگیهای مثبت این جراحی میباشد.
چه افرادی برای انجام لیپوماتیک مناسب نیستند؟
به طور کلی این روش برای افراد زیر مناسب نیست:
- افرادی که اضطراب و استرس بیش از حد و شدید دارند.
- افرادی که اضافه وزن و چاقی شدید دارند.
- سن در این عمل بسیار مهم است و به زیر ۲۰ سالهها نمیشود.
- سیگاریها و افرادی که مشروبات الکلی مصرف میکنند هم بهتر است این روش را انجام ندهند.
- افرادی که سابقه بیماری جدی و خطرناکی دارند مانند فشار خون، مشکلات قلبی و عروقی، بیماریهای ریوی، دیابت، بیماریهای عفونی و…
- کسانی که داروهای خاصی مصرف میکنند مثل آسپرین، وارفارین یا داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی.
- کسانی که خاصیت الاستیسیته و انعطاف پذیری پوستشان پایین است، گزینه مناسبی برای این جراحی نیستند.
بیشتر بخوانید: اضافه وزن؛ ۱۳ عارضه دردسرساز و خطرناک چاقی
فواید لیپوماتیک چیست؟
این عمل ریسک بسیار کمتری نسبت به لیپوساکشن دارد، به طور کلی از مهمترین فواید و مزایای این روش عبارتند از:
- بهبود و بازیابی سریع
- درد کمتر
- کبودی ترومایی کمتر
- مدت زمان کوتاه عمل جراحی
- واکنش پذیری عالی پوست
دستگاه لیپوماتیک چگونه کار میکند؟
دستگاه لیپوسکوپ نوعی دستگاه پیشرفته ساکشن است که چربیهای موضعی را با تکنولوژی متفاوت با روش لیپوساکشن از بدن دفع میکند؛ این دستگاه پیوند سلولهای چربی را از طریق ویبراسیون سلولها و امواج اینفراسونیک تخریب میکند.
پزشک متخصص بعد از شناسایی محل مورد نظر، سوراخ ۲ تا ۵ میلیمتری ایجاد و کانولی دستگاه را از این سوراخ وارد بدن (بافت چربی زیر پوست) میکند؛ امواج مادون صوت از طریق همین وسیله به بافت چربی انباشته شده زیر پوست حمله میکند و باعث از بین رفتن پیوند سلولی میشود.
همزمان برای بی حسی موضعی و جلوگیری از خونریزی احتمالی، محلولی وارد بافت چربی میشود، در نهایت، مایع بی حسی و چربی دفع شده از همین سوراخ خارج میشوند.
بیشتر بخوانید: ۱۸ راهکار اساسی خانگی رفع تیرگی زیر چشم
عوارض لیپوماتیک
هر چند که این روش لاغری، ریسک پایینی دارد، اما به معنی نیست که انجام آن بدون عوارض است. این ادعا که این عمل بدون هیچ عوارضی است، صرفا دروغ تبلیغاتی است که نباید آن را باور کنید. عوارض لیپوماتیک بسته به شرایط بدنی هر فرد متفاوت است، بهتر است پیش از اقدام برای عمل از عوارض آن آگاه باشید و پزشک را در جریان حساسیتهای دارویی خود بگذارید. به طور کلی از دیگر عوارض این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تورم و التهاب
- عفونت
- واکنش آلرژیک، برخی بیماران به داروهای خاصی حساسیت دارند.
- کبودی
- کرختی و بی حسی که در ناحیه عمل اتفاق میافتد و موقتی است.
- التهاب رگها و انسداد
بیشتر بخوانید: چگونه با آنافیلاکسی مقابله کنیم؟! راهنمای جامع
سخن پایانی
در این مقاله از نیتروطب عمل جراحی لیپوماتیک که روشی مناسب برای لاغری است را بررسی کردیم، همچنین تفاوت این عمل با جراحی لیپوساکشن را نیز ذکر کردیم؛ در مجموع میتوان گفت که لیپوماتیک نسبت به لیپوساکشن بسیار مناسبتر، کمخطرتر و با درد کمتری است، اگر در نظر دارید که این عمل را انجام دهید و در انتخاب آن تردید دارید، توصیه ما این است که با دریافت مشاوره آنلاین از متخصص پوست، مو و زیبایی نیتروطب با نحوه انجام جراحی و یا نیاز شما به این روش آشنا شوید و با کمک پزشک متخصص راحتتر تصمیم بگیرید.