تریکومونیازیس: بررسی عوامل عفونت، علائم و روش‌های درمان

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
تریکومونیازیس

آیا با عفونت تریکومونیازیس آشنایی دارید یا می‌دانید این بیماری چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ راه‌های درمان این بیماری چیست؟ کدام افراد به این بیماری مبتلا می‌شوند و در آن‌ها چه نشانه‌هایی بروز می‌دهد؟ همه این سوالات ممکن است برای شما پیش بیاید توصیه می‌کنیم با ما همراه باشید تا به پاسخ همه این سوالات در ادامه این مقاله برسید.

تریکومونیازیس

این نوع عفونت به عنوان رایج‌ترین بیماری مقاربتی غیر ویروسی در دنیا شناخته شده است. بیشتر افراد این نوع بیماری را تریک می‌نامند. چرا که این اسم از انگل تریکوموناس واژینالیس گرفته شده است که موجب ایجاد این بیماری می‌گردد.

اکثر افرادی که به این عفونت مبتلا شده‌اند، از وجود آن بی‌خبر هستند. چرا که این بیماری بیشتر مواقع نشانه‌هایی از خود بروز نمی‌دهد. همینطور این نوع بیماری واگیردار بوده و مبتلایان، ناخودآگاه این بیماری را از طریق مقاربت جنسی، به دیگران انتقال می‌دهند.

نشانه‌های عفونت تریکومونیازیس

در زنان عفونت تریکومونیازیس، بیشتر در نواحی زیرین دستگاه تناسلی دیده می‌شود و در مردان این عفونت درون آلت تناسلی یا مجرای ادراری مشاهده می‌گردد. طی رابطه جنسی انگل از طریق آلت تناسلی یک فرد به فرد مقابل انتقال می‌یابد. این انگل اغلب مواقع باعث آلوده شدن دیگر نقاط بدن همچون دهان دست یا مقعد نمی‌شود و یا از راه استفاده از توالت فرنگی مشترک و یا آب دهان نیز انتقال پیدا نمی‌کند.

هنوز کاملا واضح نیست که چرا این انگل در بعضی افراد بدون نشانه و در بعضی دیگر از خود نشانه های خاصی نشان می‌دهد. همچنین میزان سلامت و سن بدن روی این موضوع تاثیرگذار است. خوب است بدانید به طور تقریبی ۷۰ درصد از کسانی که به این عفونت دچار شده‌اند، هیچ نشانه‌ای ندارند. این امکان نیز وجود دارد که دیگر افراد نشانه‌هایی را به صورت جزئی یا شدید از خود نشان دهند.

در بعضی افراد نشانه‌های بیماری به طور حدودی ۵ الی ۲۸ روز بعد از مبتلا شدن به این عفونت بروز می‌کنند و در بعضی دیگر ممکن است این نشانه‌ها به صورت طولانی مدت در افراد باقی می‌مانند. در ادامه مباحث در مورد نشانه‌های عفونت تریکومونیازیس در زنان و مردان توضیح خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: بیماری های مقاربتی؛ ۹ نشانه مهم و انوع شایع آن

تریکومونیازیس, بیماری تریک

بعضی از نشانه‌های احتمالی این بیماری در خانم‌ها شامل موارد زیر می‌باشند:

  • مایعی که حالت کف مانند داشته و از واژن و با بویی ناخوشایند به طور شفاف، سفید، خاکستری، زرد و یا سبز خارج می‌گردد.
  • وجود ترشحات مایع از ناحیه واژن که با خون همراه می‌باشد
  • به وجود آمدن خارش و سوزش در ناحیه واژن
  • موقع برقراری رابطه جنسی و حتی دفع ادرار وجود درد و ناراحتی
  • تکرر ادرار
  • متورم شدن کشاله ران
  • در موارد خیلی کم به وجود آمدن درد در قسمت تحتانی شکم

بعضی از نشانه‌های احتمالی بیماری تریک در آقایان شامل موارد زیر می‌باشند:

  • به وجود آمدن خارش در قسمت آلت تناسلی مرد
  • وجود حس سوزش بعد از انزال یا موقع دفع ادرار
  • خروج مایع از پیشاب فرد و یا از راه آلت تناسلی
  • تکرر ادرار

اگر دراین زمینه سوالاتی ذهن شما را درگیر کرده است و یا علائمی از موارد بالا را دارید می‌توانید با خیال راحت وبه صورت محرمانه با تیم مشاوره پزشکی نیتروطب ارتباط بگیرید.

دلایل و شیوع تریکومونیازیس

انگل تریکوموناس واژینالیس موجب بیماری تریک می‌گردد و از طریق تماس جنسی امکان انتقال به افراد دیگر را دارد. این انگل از طریق رابطه جنسی دهانی، مقعدی یا واژینال و یا از راه تماس اندام‌های تناسلی انتقال می‌یابد.

در خانم‌ها، این بیماری اغلب بر مجاری ادراری زیرین تاثیر می‌گذارد. اما در مردان این بیماری بر پیشاب راه تاثیر می‌گذارد که لوله‌ای به منظور خارج شدن ادرار از بدن می‌باشد.

سایر قسمت‌های بدن همچون دست‌ها دهان مقعد معمولا مبتلا نمی‌گردند. احتمال ابتلا به بیماری تریک در افراد زیر بیشتر می‌باشد:

  • خانم ها
  • کسانی که بیش از یک شریک جنسی دارند.
  • کسانی که رابطه جنسی بدون محافظت دارند.
  • افرادی که پیشینه ابتلا به بیماری تریک یا سایر عفونت‌های مقاربتی دارند.
  • زمانی که تعداد شریک‌های جنسی شخص بیشتر باشد، احتمال مبتلا شدن به این بیماری نیز افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: واژینوز باکتریایی یا BV؛ صفر تا ۱۰۰عفونت واژن

عارضه‌های بیماری تریک

کسانی که به بیماری تریک مبتلا شده‌اند، در صورت قرارگیری در معرض ویروس HIV، به آسانی می‌توانند به این ویروس نقص ایمنی انسانی ابتلا شوند. ویروس نقص ایمنی انسانی درمان نشده هم در نهایت موجب ایدز می‌گردد. خانم هایی که اچ آی‌ وی و یا تریچ دارند، ممکن است هر دو بیماری را به شریک زندگی خود انتقال دهند. بنابراین مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها یا همان CDC پیشنهاد می‌کند، خانم‌های اچ آی وی مثبت، حداقل سال یک بار آزمایش تریک را انجام دهند.

بهترین شیوه شناسایی تریکوموناس واژینالیس

پزشک متخصص به منظور شناسایی ابتلا شدن فرد به تریکومونیازیس، آزمایش‌های زیر را به فرد تجویز می‌نماید:

  • آزمایش آزمایشگاهی:

 در این آزمایش پزشک نمونه‌ای از ترشحات تناسلی فرد را زیر میکروسکوپ بررسی می‌نماید.

  • معاینه فیزیکی:

معاینه فیزیکی در خانم‌ها از طریق معاینه لگن صورت می‌گیرد.

بیماری تریک

به چه صورت از ابتلا به عفونت تریکوموناس جلوگیری نماییم؟

همانند دیگر بیماری‌های مقاربتی، تنها یک راه به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری وجود دارد، که آن نداشتن سکس می‌باشد. اما این راه شدنی نیست. بنابراین خوب است سعی کنیم با رفتارهای سالم، احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهیم. راه‌هایی که موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی می‌شوند، شامل موارد زیر می‌باشند:

  • موقع سکس از کاندوم استفاده کنید.
  • از سکس کردن با افراد پرخطر پیشگیری کنید.
  • از داشتن شرکای جنسی متعدد بپرهیزید.
  • موقع سکس رفتارهای پرخطر نداشته باشید.

درمان تریکومونیازیس

ممکن است بیماری تریک، بدون درمان ماه‌ها یا سال‌ها باقی بماند. ولی این بیماری خود به خود از بین نمی‌رود.

بیماری تریک را داروهای ضدعفونی کننده خوراکی از بین می‌برند. ممکن است در این شرایط پزشک برای فرد مبتلا به تریک، تینیدازول یا مترونیدازول تجویز نماید. همچنین باید نکات زیر را حین درمان رعایت نمایید:

این امکان وجود دارد که زنان و مردان به مصرف دارو به مدت ۵ الی ۷ روز نیاز داشته باشند و یک دزد دارو به طور تقریبی تا ۹۵ درصد از زنان مبتلا به این بیماری را درمان می‌نماید.

برای درمان بیماری تریک فرد مبتلا شده و شرکای جنسی او باید تحت درمان قرار گیرند. اگر این چنین نباشد عفونت به سایر افراد نیز انتقال پیدا می‌کند. بعد از تمام شدن دارو فرد تا یک هفته نباید رابطه جنسی برقرار کند. در این مدت به دارو زمان داده می‌شود تا عفونت را به طور کل از بین ببرد و نشانه‌های این بیماری از بین بروند. اگر فرد زودتر از زمان تعیین شده رابطه جنسی برقرار کند، مجدداً عفونت انتقال می‌یابد. بیمار باید به مدت سه ماه زیر نظر پزشک باشد تا اطمینان حاصل کند که دیگر به این عفونت آلوده نیست.

تریکومونیازیس

جمع ‌بندی

تریکومونیازیس، نوعی عفونت انگلی می‌باشد که مجاری ادراری، دهانه رحم، واژن و آلت تناسلی مرد را آلوده می‌نماید. ممکن است پرندگان نیز دچار این انگل شوند. در اکثر مواقع این بیماری هیچ نشانه‌ای ندارد و برای درمان آن حتماً باید به پزشک مراجعه نمایید. به منظور درمان این نوع بیماری می‌توانید به دکتر زنان، دکتر عفونی و دکتر اورولوژیست در صورت مشاهده علائم مراجعه نمایید.

با دنبال کردن ما در فضای مجازی ( کانال تلگرام،کانال ایتا) می توانید از آخرین تخفیف‌ها و رویدادهای مهم باخبر باشید.

نیتروطب میتواند با ارائه خدمات پزشکی و مراقبتی تخصصی در کنار شما باشد تا به سوالات و نگرانی های شما پاسخ دهد. پس با ما در ارتباط باشید.