محققان دریافتند کسانی که بیشترین مصرف قند را داشتند، در مقایسه با کسانی که کمترین قند را مصرف میکردند، ۳۹ درصد بیشتر احتمال داشت که سنگ کلیه داشته باشند.
به گزارش نیتروطب از بنیاد ملی کلیه، سنگ کلیه بیماریای شایع است و حدود ۱۰ درصد از افراد را در برخی مواقع مبتلا میکند. اغلب، سنگها از طریق ادرار دفع میشوند. اما اگر یک سنگ بزرگ باعث انسداد ادرار یا درد غیرقابل تحمل شود، ممکن است پزشکان نیاز به برداشتن آن داشته باشند.
ادرار حاوی مواد معدنی محلول مختلف است؛ سنگهای کلیه زمانی تشکیل میشوند که ترکیب شیمیایی طبیعی ادرار بههم بخورد. ممکن است مقدار زیادی از یک مادهی شیمیایی وجود داشتهباشد، یا مقدار دیگری از آن کافی نباشد یا مایع بسیار کمی در ادرار برای رقیق کردن آن وجود داشته باشد. در نتیجه کریستالها شروع به تشکیلشدن میکنند و در توده سختی که سنگ کلیه است جمع میشوند.
بیشتر این سنگها حاوی کلسیم هستند؛ واقعیتی که ارتباط چندانی با کلسیم در رژیم غذایی ندارد.
با این حال، عادت غذایی در تشکیل سنگ کلیه اهمیت دارند؛ توصیههای کلی قدیمی در مورد پیشگیری از سنگ کلیه شامل نوشیدن آب فراوان (برای افزایش حجم ادرار)؛ محدود کردن مصرف سدیم، زیرا باعث میشود کلیهها کلسیم بیشتری را از طریق ادرار دفع کنند، و کاهش مصرف پروتیینهای حیوانی به دلیل تاثیرشان بر ترکیب شیمیایی ادرار.
محققان کالج پزشکی شمال سیچوان در چین با بررسی ۲۸۳۰۰ بزرگسال ۲۰ ساله و بالاتر که بخشی از این مطالعه بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۸ بودند، دریافتند کسانی که حداقل ۲۵ درصد کالری روزانه خود را از قندهای افزودنی دریافت میکردند، ۸۸ درصد بیشتر احتمال داشت که سابقه سنگ کلیه را گزارش کنند.