پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو ICU و ۶ مزیت آن

زمان تقریبی مطالعه: 8 دقیقه
پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو ICU

پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو (I.C.U) یا آی سی یو (I.C.U) در منزل چه مزیتی نسبت به بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان دارد؟ برای پاسخ به این سوال نیاز است که ما شناخت کافی در مورد طیف بیمارانی که نیازمند بستری در ‌I.C.U می‌باشند، داشته باشیم. از نیازهای مختلف آن‌ها آگاه و با تجهیزات و مراقبت‌هایی که این بیماران نیاز دارند، آشنا باشیم؛ مراقبت از این بیماران همراه با چالش‌هایی است که این بیماران چه در صورت بستری در بیمارستان و چه در صورت پرستاری در منزل با آن روبه‌رو هستند.

در این مقاله از نیتروطب ما با بخش آی سی یو ‌(I.C.U) و تجهیزات موجود در این بخش آشنا می‌شویم و سپس به بررسی بیماران بستری در این بخش، مزیت‌های آی سی یو (I.C.U) در منزل نسبت به بستری در بیمارستان، چالش‌ها، نیازها و مراقبت‌های لازم از آنها می‌پردازیم، پس با ما همراه باشید.

بخش آی سی یو ICU چیست و بیماران آی سی یو (I.C.U) چه کسانی هستند؟

I.C.U مخفف (Intensive Care Unit)  و به معنی بخش مراقبت‌های ویژه است، به بیان بهتر می‌توان گفت که این بخش، یکی از بخش‌های ویژه‌ی موجود در بیمارستان است و سایر بخش‌های ویژه‌ی بیمارستان عبارتند از C.C.U، P.I.C.U و N.I.C.U

در این بخش طیف متفاوتی از بیماران بستری می‌شوند که بنا بر علت‌های بستری، هر یک از آن‌ها مراقبت خاص خود را دریافت می‌کنند؛ ولی در عین حال برخی کارها برای همه‌ی آن‌ها مشترک است و نکته‌ی قابل توجه برای همه‌ی بیماران بستری در این بخش‌ها، این است که هنگامی که یک بیمار در این بخش و یا سایر بخش‌های ویژه بستری می‌شود، نیازمند توجه و مراقبت بیشتری نسبت به سایر بیماران در بخش‌های دیگر است. بخشی از بیماران هم با فراهم‌آوردن تجهیزات مناسب با کمک پرستاری در منزل، این مراقبت‌ها را در خانه انجام می‌دهند.

خانواده‌ها با توجه به مزیت‌های مختلف مراقبت‌ها آی سی یو (I.C.U) در منزل مانند تغذیه‌ی بهتر، مراقبت پرستاری و خطر کمتر عفونت به این سمت گرایش پیدا کرده‌اند. در ادامه‌ی مطلب بیشتر در رابطه‌ی این مورد توضیح خواهیم‌داد؛ با ما همراه باشید.

پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو ICU

برخی بیمارانی که نیازمند بستری در این بخش می‌باشند عبارتند از:

    1. ۱- بیماران پس از عمل جراحی (post surgery): در درمان طیف زیادی از عمل‌های جراحی پس از خروج از اتاق عمل، بیمار جهت مراقبت‌های ویژه به آی‌سی‌یو منتقل می‌شود، گاهی برخی از این جراحی‌ها به صورت سرپایی انجام شده و بیمار نیاز به بستری ندارد و بلافاصله مرخص می‌شود.
    2. ۲- در برخی عمل‌های جراحی مانند عمل‌های پیچیده‌ی مغز و اعصاب و جراحی‌های قلب و عروق و عمل‌های اضطراری، بیمار نیازمند بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و به‌طور خاص I.C.U است.
    3. ۳- بیماران تنفسی:  از آن‌جایی که حیات آدمی به عمل تنفس بستگی دارد و در صورت هر اتفاق ناگوار برای سیستم تنفسی انسان، زندگی انسان به خطر می‌افتد؛ بنابراین بیمارانی که دارای بیماری‌هایی نظیر آسم شدید، پنومونی شدید (ذات الریه) ، فیبروز ریوی و آتلکتازی (روی هم افتادن لوب‌های ریه) و آپنه‌ی خواب (قطع شدن تنفس هنگام خواب) هستند، نیاز به بستری در بخش آی سی یو (I.C.U) می‌باشند.
    4. ۴_ بیماران قلبی: بیمارانی که به علت بیماری‌های قلبی خطرناک مانند حمله‌ی قلبی، نارسایی قلبی یا ریتم قلب نامنظم به مراقبت ویژه نیاز دارند، بیشتر در بخش سی سی یو بستری می‌شوند ولی اگر این مشکل قلبی موجب به وجود آمدن مشکل تنفسی شود، این بیماران در بخش آی سی یو بستری می‌شوند. در این بخش، مانیتورهای قلبی، دستگاه‌های نارسایی قلبی و داروهای وریدی برای کنترل وضعیت قلبی بیمار و تجهیزات کمک تنفسی در صورت نیاز برای وی استفاده می‌شود.
    5. ۵_بیماران سوختگی: بیماران با سوختگی‌های شدید و گسترده به دلیل از دست دادن حجم زیادی از مایع بدن خود دچار اختلال الکترولیتی شدیدی شده و به دنبال آن مشکل‌هایی از جمله آریتمی‌های مختلف قلبی (نامنظم زدن قلب) و مشکل تنفسی را تجربه می‌کنند و نیازمند بستری در آی سی یو و دریافت مراقبت‌هایی از جمله مانیتورینگ قلبی و ریوی و استفاده از دستگاه‌های کمک تنفسی و بررسی مرتب هستند.
    6. ۶_ بیماران با عارضه‌ی ناشی از عفونت: بیمارانی که عارضه‌های جدی از عفونت مانند سپتی‌سمی، عفونت‌های تنفسی شدید و غیره دارند، ممکن است به بخش آی سی یو منتقل شوند. در این بخش، بیماران تحت درمان با آنتی‌بیوتیک‌های مختلف قرار گرفته و روند درمان گام‌به‌گام کنترل می‌شود.
    7. ۷_ بیماران با حال وخیم (end stage): گاهی برخی از بیماران به علت‌های مختلفی از جمله مرگ مغزی، با وجود کارکرد سایر ارگان‌های بدن، امیدی به بازگشت به زندگی آنها نیست؛ ولی با وجود اصرار خانواده بیمار، این بیماران هم‌چنان در بخش آی سی یو I.C.U بستری باقی می‌مانند، گاهی نیز این بستری به جهت دریافت رضایت از خانواده بیمار جهت اهدای عضو انجام می‌شود.

باید توجه داشت که بیماران کاندید بستری در بخش آی سی یو I.C.U، چنان‌چه وضع پایداری داشته باشند با صلاح‌دید پزشک و فراهم کردن یک تیم درمانی و تجهیزات پزشکی لازم می‌توانند از خدمات پرستاری آی سی یو (ICU) در منزل استفاده کنند.

تجهیزات آی سی یو ICU

تجهیزات بخش آی سی یو ICU

در این‌جا به برخی از تجهیزات موجود در بخش‌ آی سی یو I.C.U می‌پردازیم، باید در نظر داشت که در همه‌ی بخش‌های موجود در بیمارستان تجهیزات زیادی وجود دارد و ما در این قسمت از مقاله تجهیزات شاخص و ویژه‌ی این بخش را بررسی می‌کنیم که عبارت است از:

  1. ۱_مانیتور قلبی و ریوی: این دستگاه از طریق لید‌های چسبی به سینه و با کاف فشارسنج به بازوی بیمار متصل می‌شود و به‌صورت مداوم، فشارخون، ریتم قلبی، تعداد ضربان قلب، تعداد تنفس و الگوی تنفسی را بررسی می‌کند.
  2. ۲_ونتیلاتور (Medical Ventilator): از ونتیلاتور با عنوان دستگاه تهویه‌ی مکانیکی و نو دستگاه کمک تنفسی مکانیکی نیز یاد می‌شود، این دستگاه به بیمارانی که توانایی تنفس به صورت مستقل را ندارند، کمک می‌کند و برای تامین هوای تنفسی و تنظیم حجم و فشار تنفس به‌کار می‌رود که به‌جرات می‌توان گفت مهم‌ترین دستگاه بخش آی سی یو است.
  3. ۳_دستگاه اکسیژن‌ساز: گاهی نیاز است که بیمار متناسب با مشکلی که با آن مواجه است و هم‌چنین براساس نتایج آزمایش‌هایش و اختلالات الکترولیتی و ریتم تنفسی خود درصد‌های متفاوتی از اکسیژن را دریافت کند، در این زمان این دستگاه با دریافت هوای و تغلیظ درصد اکسیژن آن را به جهت استفاده درمانی به بیمار می‌دهد.
  4. ۴- دستگاه‌های تصویربرداری: دستگاه‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی و رادیوگرافی پرتابل (قابل حمل) وجود دارند که برای تصویربرداری دقیق از داخل بدن و کمک به تشخیص پزشک‌ها استفاده می‌شوند.
  5. ۵_دستگاه الکتروشوک: برای مدیریت و درمان آریتمی‎‌های قلبی به کار می‌رود.
  6. ۶_ دستگاه‌ها و پمپ‌های تزریق: در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و به طور خاص آی سی یو (I.C.U) تجویز و تزریق دارو بسیار دارای اهمیت می‌باشد؛ به‌نحوی که مقدار تجویز داروها بر اساس واحدهای بسیار کوچک است و چنان‌چه مقدار دارویی که بیمار می‌رسد، کم یا زیاد شود ممکن است آن دارو را بی‌اثر یا اثر آن را عکس سازد و به ضرر بیمار شود، بنابراین در این بخش‌ها از پمپ‌های تزریق با قابلیت تنظیم دوز درخواستی پزشک  وجود دارد.
  7. ۷_تب‌سنج‌ها (ترمومترها): برای اندازه‌گیری دمای بدن بیمار استفاده می‌شود
  8. ۸_دستگاه نبولایزر: گاهی پزشکان با معاینه‌ی ریه‌های بیمار تصمیم به تجویز بخورهای سرد و گرم برای بیمار می‌کنند، گاهی نیز برخی از آنها برخی از داروها را به صورت بخور تجویز می‌کنند.
  9. ۹_ دستگاه‌ دیالیز: این دستگاه برای تصفیه‌ی خون بیمارانی به کار می‌رود که دچار نارسایی‌های کلیوی هستند، استفاده می‌شود تا از اختلال الکترولیتی و به دنبال آن نارسایی تنفسی جلوگیری کند.
  10. ۱۰_ دستگاه‌های فیزیوتراپی: به‌علت بی‌حرکتی بیماران آی سی یو (I.C.U)، ماهیچه‌ی آن‌ها تحلیل می‌رود و برای شروع به فعالیت مجدد، آن‌ها نیاز به  انجام کارهای بازتوانی مثل فیزیوتراپی و کاردرمانی دارند. در بیماران خاص مثل کسانی که آسپیراسیون ریوی داشته‌اند، مدت طولانی از ونتیلاتور استفاده‌کرده‌اند، نیازمند فیزیوتراپی‌های خاص هستند.
  11. ۱۱_ ترکشن: برای بیمارانی که شکستگی استخوان و عمل‌های جراحی ارتوپدی سنگینی را تجربه کرده‌اند، به جهت برگرداندن قدرت به ماهیچه‌ها و استخوان‌های شکسته شده استفاده می‌شود.

در این قسمت از مقاله ما با تجهیزات مختلفی که در بیماران آی سی یو (I.C.U) استفاده می‌شود، آشنا شدیم ولی جالب است بدانید که شما می‌توانید این تجهیزات را به صورت اجاره در منزل و بر بالین بیمار خود داشته‌باشید و هم‌چنین شما عزیزان می‌توانید از خدمات پرستاری در منزل قزوین برای بیماران آی سی یو (I.C.U) با تخفیف ده درصدی از سایت و مجموعه‌ی نیتروطب بهره ببرید.

 مزیت های پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو یا آی سی یو (I.C.U) در منزل

بیماران بستری در بخش آی سی یو (I.C.U) بر اساس مشکلی که دارند و با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، نیازها و چالش‌های متفاوتی را تجربه می‌کنند؛ لازم به ذکر است که گاهی این چالش‌ها شامل حال پرستار و خانواده‌ی بیمار نیز می‌شود که از آن‌ها می‌توان به عنوان مزیت‌های پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو یا همان آی سی یو (I.C.U) در منزل یاد کرد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. ۱_ حفظ ارتباط با خانواده: همان‌طور که می‌دانید در بیمارستان‌ها تایم ملاقات بسیار محدود بوده و برای بخش‌های ویژه، امکان ملاقات نیست و به علت‌های مختلفی ممنوع است و همین مورد از نظر روحی و روانی بر روی بیمار موثر است ولی در آی سی یو (I.C.U) در منزل این مسیله تا حد زیادی حل می‌شود.
  2. ۲_کمبود وقت پرستار به دلیل تعدد بیماران: به دلیل حجم زیادی از بیماران موجود در بیمارستان و کمبود نیرو در بیمارستان، پرستار مجبور به تقسیم زمان خود می‌شود که موجب کاهش توجه پرستاران به مانیتورینگ بیمار و کاهش کیفیت مراقبت وی می‌شود، ولی در آی سی یو (I.C.U) در منزل پرستار تمام توجه خود را وقف به بیمار شما می‌کند و این مورد بسیار مهم است.
  3. ۳- تغذیه بیمار: از اصل‌های بدیهی اما مهم درمان همه‌ی بیماران، تغذیه است و از آن می‌توان به عنوان پایه‌ی درمان بیمار یاد کرد. با این وجود در بیمارستان‌ها به‌خصوص در کشور ما به دلیل مشکل اقتصادی امکان پخت غذایی خاص و متناسب با نیاز بیمار وجود ندارد؛ در صورتی که اگر بیمار از پرستاری در منزل برای گذراندن آی سی یو (I.C.U) در خانه استفاده کند و تحت مراقبت باشد، خانواده‌ی وی می‌توانند غذای مورد نیاز بیمار را طبق دستور پزشک تهیه کنند.
  4. ۴- هزینه‌ها: بستری‌شدن در بیمارستان هزینه‌های قابل توجهی را بر بیمار و خانواده وارد می‌کند. با پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو خیلی از هزینه‌های اضافی به علت بستری در بیمارستان حذف شده و موجب کاهش هزینه ها و فشارهای اقتصادی بر بیمار و خانواده‌ی او می‌شود.
  5. ۵- خطرعفونت: در بیمارستان به دلیل وجود تعداد زیادی از بیماران و وجود عفونت‌های گوناگون در آن‌ها، این امکان وجود دارد که بیماری که عفونتی نداشت دچار عفونت شود (عفونت بیمارستانی یا Hospital Infection) و به دنبال آن تلاش‌های تیم درمان و پرستار زیر سوال رفته و موجب بستری طولانی‌مدت‌تری شود که با وجود پرستاری در منزل، این مورد تا حد زیادی برطرف می‌شود.

در این جا به برخی از چالش‌ها و نیازهای بیماران بستری در بخش آی سی یوی بیمارستان‌ها پرداختیم که در حقیقت می‌توان از آن‌ها به عنوان مزیت‌های خدمات پرستاری در منزل بیماران آی سی یو (I.C.U) یاد کرد به این دلیل که در این نوع بستری این نیازها تا حد زیادی رفع می‌شود.

بیماران آی سی یو ICU

مراقبت‌های پرستاری برای بیماران آی سی یو ICU

در این بخش به صورت مختصر به برخی از مراقبت‌های پرستاری که خاص بخش‌های ویژه و به طور خاص بخش ICU است اشاره می‌کنیم که عبارت است از:

  • مانیتورینگ قلبی و ریوی
  • تنظیم دستگاه‌های کمک تنفسی مانند ونتیلاتور، سی‌پپ و بای‌پپ
  • گرفتن نوار قلب (E.C.G) در چند نوبت و به‌طور منظم
  • تنظیم دستگاه‌های انفوزیون (تزریق کننده) دارو
  • ساکشن راه‌های هوایی و لوله تراشه
  •  تغییر وضعیت بیمار در تخت جهت جلوگیری از زخم بستر
  • حمام در تخت
  • آموزش به بیمار و خانواده
  • انجام فیزیوتراپی تنفسی و حرکتی
  • بررسی تنفس بیمار و ترشح راه‌های هوایی

همان‌طور که گفته شد کارهای فوق تنها بخش مختصری از فعالیت‌های پرستاران برای بیماران بستری در بخش آی سی یو می‌باشد که تمامی آن‌ها با پرستاری در منزل برای بیمار نیاز به I.C.U در خانه نیز اتفاق می‌افتد ولی با کیفیت بهتر به‌نحوی که رضایت خود بیمار و خانواده‌ی او و حتا تیم درمان را نیز دربرخواهدداشت.

البته باید اذعان داشت که گاهی بیمار نمی‌تواند بستری در منزل باشد و در صورت بستری در منزل ممکن است که موجب بیمارشدن سایر خانواده شود در مشکل در برخی بیماری‌ها مانند برخی بیماری‌های عفونی که نیاز به ایزوله کردن بیمار با تهویه مناسب است و یا بیمارانی که باید طی چند مرحله جراحی شوند که در این صورت نقل و انتقال چند باره آنها به خانه و بیمارستان ممکن است به آن‌ها آسیب بزند.

برای دریافت خدمات پرستاری در منزل قزوین چه باید کرد؟

راه حل این مورد را از نیتروطب بخواهید. شما با مراجعه به این مرکز می‌توانید از بخش‌های مختلف خدماتی مرکز ما به‌صورت حضوری و آنلاین استفاده کنید. در این راستا بخش‌های مختلفی از جمله مشاوره‌ای، خدماتی، فروش و اجاره برای شما تدارک دیده‌شده که می‌توانید آن‌ها را بررسی کنید.

شما عزیزان می‌توانید علاوه بر مشاوره‌ها و اجاره‌‌ی تجهیزات پزشکی و خدمات آنلاین نیتروطب در ارتباط با درمان بیمار خود از خدمات بالینی مجموعه مانند پرستاری در منزل برای بیماران آی سی یو (I.C.U)، فیزیوتراپی در منزل، ماساژتراپی در منزل و آزمایش در منزل با تخفیف ده درصدی از طریق درخواست در قسمت خدمات سایت استفاده کنید.

با آرزوی سلامتی شما عزیزان. نیتروطب