پف زیر چشم؛ چگونه از شر این مشکل خلاص شویم؟

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
پف زیر چشم

پف زیر چشم که به پف کردگی و تورم بافت‌های اطراف چشم گفته می‌شود، به دلیل جمع شدن بیش از اندازه مایع در پوست اطراف چشم رخ می‌دهد. به دلیل این که پوست پیرامون چشم، نازک‌ترین پوست در بدن می‌باشد. تغییر رنگ و تورم آن بیش از همه چیز مورد توجه قرار می‌گیرد.

موقعی که این حالت رخ می‌دهد، اکثر خانم‌ها نگرانی بیشتری از خود نشان می‌دهند. این مسئله ممکن است برای تمامی زنان و مردان به طور مشابه رخ دهد. پف زیر چشم باعث می‌شود چشم‌ها از لحاظ ظاهری، ورم کرده و خسته به نظر برسند. بر اساس میزان شدت مشکل ایجاد شده، ورم زیر چشم می‌تواند بستن یا باز کردن کامل چشم‌ها را دشوار کند. اگر شما نیز به این عارضه دچار شده‌اید و می‌خواهید با علت و نحوه درمان آن آشنا شوید تا آخر این مقاله با ما همراه شوید. چراکه ما در این مقاله قصد داریم شما را به صورت کامل با پف زیر چشم آشنا کنیم.

پف زیر چشم چیست؟

به ورمی که در زیر چشم ایجاد می‌شود پف زیر چشم می‌گویند. این عارضه اغلب با بالا رفتن سن و به دلیل ضعیف شدن بافت‌های اطراف چشم، همچون ماهیچه‌های نگه دارنده پلک رخ می‌دهد. همچنین این امکان وجود دارد که با مرور زمان چربی‌های پیرامون چشم به سمت پایین کشیده شده و در زیر چشم تجمع گردند. همینطور این حالت در اثر جمع شدن مایعات در زیر چشم هم قلدر است رخ دهد.

علت پف و ورم زیر چشم

پف زیر چشم اغلب از لحاظ زیبایی برای فرد مشکل به وجود می‌آورد. پف زیر چشم ممکن است نشانه نوعی اختلالات تیروئیدی، آلرژی و نیز نشانه مصرف بیش از اندازه نمک باشد. همینطور می‌تواند این عارضه نشانه‌ای از مصرف بیش از اندازه نوشیدنی‌های الکلی و یا کم خوابی باشد. بعضی از دلایلی که سبب به وجود آمدن پف زیر چشم می‌شوند، عبارتند از:

  • آلرژی:

التهاب یا احتقان ناشی از بعضی از انواع آلرژی ممکن است پف زیر چشم را تشدید کند.

بیشتر بخوانید: رینیت آلرژیک؛ ۱۱ مورد از شایع‌ترین علائم و نشانه‌ها

  • رژیم غذایی پر نمک:

مصرف بیش از اندازه نمک، سبب جمع شدن آب در بدن و در نهایت تورم زیر چشم می‌شود.

  • وضعیت پزشکی:

 برخی از بیماری‌ها همچون مشکلات کبد و کلیه و مشکلات تیروئیدی می‌توانند سبب به وجود آمدن پف زیر چشم شوند.

  • ژنتیک:

پف زیر چشم ممکن است یک عارضه فیزیکی ارثی باشد. بعضی از افراد به خاطر وراثت، بیشتر در معرض ابتلا به پف زیر چشم قرار می‌گیرند.

  • روند طبیعی پیری:

 با بالا رفتن سن، ماهیچه‌ها و پوست استحکام خود را از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: پیر چشمی و تغییرات بینایی؛ تأثیرات و راهکارهای پیشگیری

  • کم آبی بدن:

 کم آبی بدن، باعث می‌شود پوست پیرامون چشم فرو رفته و افتاده دیده شود.

بیشتر بخوانید: ناخنک چشم چیست؟ + ۴ روش جراحی این عارضه

علائم پف زیر چشم

علائم پف زیر چشم

آشکارترین نشانه پف زیر چشم مربوط به خود ورم به وجود آمده، است. سایر علائم پف زیر چشم عبارتند از:

  • ملتهب شدن یا ورم کردن پلک
  • احساس خارش، خونی شدن و قرمزی چشم‌ها
  • پف کردن یا ایجاد پوست اضافی زیر چشم‌ها
  • حساس شدن چشم‌ها
  • درد چشم که می‌تواند شدید یا ملایم باشد.
  • به وجود آمدن مشکل موقع چشمک زدن
  • سوزش چشم‌ها
  • عدم امکان باز کردن یا بستن کامل چشم‌ها

بیشتر بخوانید:  ۱۸ راهکار اساسی خانگی رفع تیرگی زیر چشم

پیشگیری از پف کردن زیر چشم

همیشه پیشگیری، بهتر از درمان می‌باشد. با ورزش‌های صورت، ماساژ و به کار بردن مایعات به اندازه لازم می‌توان روند افتادگی پوست در اثر بالا رفتن سن را به تاخیر انداخت.

انواع ماسک‌ها و کرم‌ها با تحریک بافت زیر چشم سبب استحکام و کلاژن سازی پوست می‌شوند.

به کار بردن لوازم آرایشی و لنزهای تماسی با کیفیت، در کاهش این عارضه موثر می‌باشند.

هم‌چنین جلوگیری از حضور در محیط‌های دارای مواد آلرژی زا، کاهش مصرف نمک و خواب مناسب کمک بسزایی در جلوگیری از بروز پف کردگی زیر چشم می‌کند.

بیشتر بخوانید: کرم دور چشم؛ معرفی ۴ محصول مراقبتی دور چشم

روش‌های مدرن درمان پف زیر چشم

روش‌های مدرن درمان پف زیر چشم

بعضی از راه‌های درمان پف زیر چشم شامل موارد زیر می‌باشند:

  • جراحی پلک برای درمان پف زیر چشم

یکی از شیوه‌های درمان پف زیر چشم جراحی بلفاروپلاستی یا جراحی پلک می‌باشد. در جراحی بلفاروپلاستی یا جراحی پلک، چربی اضافی زیر چشم برداشته می‌شود و به این ترتیب افتادگی پوست و ماهیچه زیر چشم برطرف می‌شود. درمان پف زیر چشم، موجب زیبا شدن و جوان شدن چهره و افزایش اعتماد به نفس فرد می‌شود.

  • جوان سازی با لیزر

این شیوه یقیناً یکی از بهترین شیوه‌ها برای رفع پف زیر چشم می‌باشد. البته به این شرط که بیمار شرایط جسمانی لازم را داشته باشد. اما قبل از برگزیدن شیوه درمانی، خوب است با پزشک متخصص مشورت کنید تا او بهترین شیوه را بر اساس شرایط شما تشخیص دهد.

در این شیوه لایه‌های سطحی چین و چروک با لیزر برداشته شده و تولید کلاژن تحریک می‌گردد. در نهایت، پوست جوان‌تر و سفت‌تر می‌شود.

  • تزریق ژل

یکی از شیوه‌های درمان پف زیر چشم و گودی آن، تزریق ژل می‌باشد. ژل تزریقی دارای هیالورونیک اسید از طریق پر کردن فرورفتگی‌ها، بافت‌های تحلیل رفته صورت را جبران می‌کند. اگر لاغر شدن گونه‌ها، سبب پف زیر چشم شده باشد، تزریق ژل می‌تواند فرورفتگی بالای گونه و زیر چشم را برطرف کند. همینطور کسانی که زیر چشم آن‌ها چربی بیشتری دارند، می‌توانند از این شیوه استفاده کنند.

  • بوتاکس

امروزه برای رفع ورم چشم، از تزریق بوتاکس نیز استفاده می‌شود. بوتاکس، ماده ای پروتئینی می‌باشد که به عضلاتی که با حرکت خود سبب چروک صورت می‌شوند، تزریق شده و موجب صاف شدن این عضلات می‌شوند. بنابراین تزریق بوتاکس، موجب صاف شدن پوست زیر چشم و رفع چین و چروک می‌گردد. اغلب یک الی دو هفته بعد از انجام بوتاکس می‌توان نتایج آن را مشاهده کرد. طول عمر این نتایج به طور تقریبی ۳ الی ۶ ماه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: فیلر زیر چشم؛ چشمان زیبا و جوان با یک تزریق ساده

راه‌های خانگی درمان پف زیر چشم

برخی از درمان‌های خانگی می‌توانند به از بین بردن یا کاهش پف زیر چشم کمک کنند. در ادامه به چند مورد از این راه حل‌ها اشاره می‌کنیم:

  • از کمپرس خنک روی چشم خود استفاده کنید.

یک حوله تمیز یا دستمال را با آب خنک خیس کرده و آن را برای مدت چند دقیقه روی چشم خود بگذارید و فشار بسیار آرامی روی آن وارد کنید. این کار را در حالی که صاف نشسته‌اید، انجام دهید.

  • به حد کافی بخوابید.

بیشتر متخصصان ۷ الی ۹ ساعت خواب شبانه را برای افراد بزرگسال پیشنهاد می‌کنند. موقع خواب اندکی سر خود را بالا بیاورید، این کار می‌تواند به پیشگیری از جمع شدن مایعات در اطراف چشم کمک کند. سر تخت خود را چند سانتی‌متر بالا بیاورید یا از یک بالش اضافی استفاده کنید.

  • قبل از خواب مایعات ننوشید.

از نوشیدن مایعات قبل از خواب پرهیز کنید و مقدار نمک را در رژیم غذایی خود کمتر کنید. این کار به پیشگیری از احتباس مایعات در طول شب کمک می‌کند و مانع پف کردن زیر چشم می‌شود.

سیگار

  • به هیچ عنوان سیگار نکشید.

سیگار موجب از دست دادن کلاژن می‌شود. با سیگار کشیدن، پوست ظریف زیر چشم شما نازک‌تر گردیده و عروق خونی آن آشکارتر می‌شوند.

  • سعی کنید نشانه‌های آلرژی خود را کمتر کنید و از مالش بیش از اندازه پلک‌ها پرهیز کنید.

آلرژی یکی از علل پف زیر چشم می‌باشد. تا جایی که ممکن است، از چیزهایی که به آن‌ها حساسیت دارید، دوری کنید. به خاطر داشته باشید که پزشک می‌تواند به شما در یافتن داروی مناسب برای مقابله با حساسیت کمک کند.

بیشتر بخوانید: لنز تماسی چشم؛ معجزه ای برای بینایی بهتر یا عاملی برای دردسر؟

جمع‌بندی

پف زیر چشم یک نوع عارضه پوستی می‌باشد که به دلیل بالا رفتن سن و ضعیف شدن بافت‌های اطراف چشم و در اثر تجمع بیش از اندازه مایع در پوست اطراف چشم، به وجود می‌آید. بعضی از دلایلی که موجب پف زیر چشم می‌شوند شامل رژیم غذایی پرنمک، آلرژی، ژنتیک و غیره می‌باشند. راه‌های متعددی برای پیشگیری از پف کردن زیر چشم وجود دارند از جمله جلوگیری از حضور در محیط‌های دارای مواد آلرژی زا، خواب مناسب و غیره.

 شما می‌توانید با ماساژ، ورزش‌های صورت و به کار بردن مایعات به اندازه مورد نیاز، روند افتادگی پوست در اثر بالا رفتن سن را به تاخیر بیندازید.

با دنبال کردن ما در فضای مجازی ( کانال تلگرام، کانال ایتا) می توانید از آخرین تخفیف‌ها و رویدادهای مهم باخبر باشید.

بعضی از درمان‌های خانگی نیز می‌توانند موجب از بین بردن یا کاهش پف زیر چشم شوند. اما امروزه برای رفع ورم چشم بیشتر تزریق بوتاکس را انجام می‌دهند. چرا که بوتاکس موجب صاف شدن پوست زیر چشم و رفع چین و چروک می‌شود و به طور تقریبی ماندگاری آن سه الی شش ماه می‌باشد.