گلو‌درد؛ ۷ روش برای درمان این مشکل در خانه

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
گلو‌درد

یکی از آزار دهنده ترین بیماری‌ها گلو‌درد است که از آن در کنار سرما‌‌‌‌خوردگی و ویروس جدید کرونا یاد می‌شود و این بیماری به شدت، بیمار را آزار می‌دهد در این مقاله ما قصد داریم چند روش درمان خانگی و تسکن کننده این درد را به شما توضیح دهیم پس با نیتروطب همراه باشید. البته باید ذکر شود که بهترین روش مراجعه به پزشک است، پزشک‌های مربوطه شامل: دکترای داخلی، دکترای گوش، حلق و بینی و دکترای عفونی هستند. مجموعه نیتروطب برای سهولت در انجام این امر با راه اندازی تیم هوم‌کر خود می‌توانید مشاوره و ثبت درخواست پزشک برای بیماران عزیز را داشته باشد.

گلو‌درد چیست؟

این بیماری همانند بیماری‌های دیگر علائم خاص خود را داشته که باعث آزار فرد بیمار می‌شود. همه ما در طول زندگی حداقل چندین بار نشانه‌های این بیماری را تجربه کرده‌ایم، خارش و سوزش که از نشانه‌های بارز این بیماری آزار دهنده می‌باشند. اگر این نشانه‌ها در کنار بیماری‌های جدی‌تری مانند کرونا یا سرماخوردگی باشد باعث ایجاد درد‌های شدید تری چون گرفتگی صدا، سوزش شدید و احساس خراشیدگی را در ناحیه گلو ایجاد می‌کند، این روش‌ها تاثیر جدی و مفیدی را داشته و در برخی از مواقع اثربخش واقع شده‌اند، البته شاید در برخی از موارد نتیجه مطلوب و دلخواه را نداشته باشند که پیشنهاد ما مراجعه حضوری یا درخواست پزشک به شما است.

گلودرد یکی از نشانه‌های بارز سرماخوردگی و ویروس کرونا بوده که در فصل سرما بیشتر به سراغ افراد می‌رود البته لازم به ذکر است که تنها سرماخوردگی و ویروس کرونا رابطه با گلودرد ندارد و می‌توان بیماری‌های عفونی و… را در این لیست نیز قرار دارد که کار را برای بیمار دشوارتر می‌کند. روش‌های درمان خانگی پیشنهاد ما به افرادی است که دچار بیماری عادی گلودرد شده‌اند و در غیر این صورت باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. گلودرد می‌تواند حتی صحبت کردن یا خوردن و آشامیدن را برای فرد بیمار دشوار و سخت کند.

نکته: از مصرف خود سرانه‌ عنوان آنتی‌بیوتیک‌ها خودداری کنید، چرا که این امر می‌تواند زیان‌بار باشد و عوراض جبران ناپذیری را برای شما به وجود بیاورد.

بیشتر بخوانید: مقاومت آنتی بیوتیکی، تهدیدی برای پیشرفت داروها

ویروس و گلودرد

علل گلودرد

  1. عفونت‌های ویروسی: بیشترین علت گلودرد، عفونت‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا و ناشناخته‌های ریوی است. این نوع عفونت‌ها باعث التهاب حلق و درد شدید می‌شوند.
  2. عفونت‌های باکتریایی: عفونت‌های باکتریایی مانند تونسیلیت، ستونیلیت و فارنژیت نیز می‌توانند عامل گلودرد باشند. این نوع عفونت‌ها نیاز به مداخله پزشکی و درمان با آنتی‌بیوتیک دارند.
  3. التهابات حلق: التهابات حلق مانند فرازیت، لارینگیت و تندی حلق نیز می‌توانند باعث درد و تحریک در ناحیه گلو شوند.
  4. تنش و استرس: استرس و تنش نیز می‌توانند به عنوان یک عامل غیرعفونی باعث درد و سوزش در گلو شوند.
  5. عوامل دیگر: عواملی مانند آلرژی، خشکی هوا، سیگار کشیدن، آلودگی هوا و استفاده از صداهای بلند نیز می‌توانند به علت گلودرد در نظر گرفته شوند.

بیشتر بخوانید: فارنژیت یا التهاب گلو؛ پیشگیری و ۲ راه درمانی آن

درمان گلودرد به صورت سریع در خانه

درمان گلودرد در خانه ملزم به انجام راهکار‌های مختلف بود، پس باید انواع درمان‌های خانگی را انجام داده، البته این موضوع بستگی به ویروسی بودن فرد بیمار بستگی دارد و نتیجه‌ها به این موضوع مرتبط خواهد بود، در ادامه این مطب در نیتروطب باما همراه باشید.

روش های درمانی گلودرد در خانه

  1. استفاده از عسل

عسل در کنار چای یا آب جوش ولرم شده می‌تواند تسکین دهنده این درد برای فرد بیمار باشد، علاو بر تسکین دهنده بودن این ترکیب آب بدن شما را تامین و حفظ می‌کند و راه گلوی شما را مرطوب می‌کند که از مهم ترین مراحل درمان گلودرد بشمار می‌رود. به عنوان مثل ترکیب عسل با چای سبز یک ترکیب مفید برای باکتری زدایی بوده و در کنار آن می‌تواند تسکین دهنده مناسبی بر درد باشد و در کاهش التهاب در گلو موثر واقع خواهد شد.

  1. مرطوب نگاه داشتن گلو و مسیر تنفسی

همان طور که اشاره کردیم یکی از عوامل موثر در درمان مرطوب نگاه داشتن مسیر تنفسی است، می‌تواند با تنفس در یک محیط با داشتن هوای مرطوب باعث تسکین درد و بافت های متورم گلو و بینی باشد، با استفاده از دستگاه بخار می‌تواند درصد رطوبت اتاق را افزایش دهید.

  1. حفظ آب کافی مورد نیاز بدن

یکی دیگر از عوامل مهم در درمان گلودرد هیدارت به شمار می‎‌رود که هیدارت در آب موجود بوده است، در زمان گلودرد بدن شما با کم آبی مواجه می‌شود و در صورت کم آبی بدن نمی‌تواند بزاق کافی را تولید کند و این کمبود بزاق باعث ایجاد تورم و التهاب در ناحیه تنفسی می‌شود.

استفاده از سوپ گرم یا چای یکی از انتخاب‌های بسیار خوب برای فرد بیمار می‌باشد، اما در نظر بگیرید مصرف چای داغ یا سوپ داغ می‌تواند شرایط را برای شما بدتر کند و گلوی شما بسوزد و التهاب شدیدتر شود. در دوران بیماری از مصرف کافئین و الکل خود داری کنید زیرا باعث خشک شدن گلو شده، همچنین برای درمان سرفه مصرف مایعات سرد برای فرد بیمار پیشنهاد می‌شود.

  1. قرقره کردن آب نمک

آب گرم در کنار نمک یک درمان‌های طبیعی و بسیار ساده است که به کاهش تورم در گلو کمک می‌کند. آب نمک یکی از موثر ترین روش‌ها برای نابودی باکتری‌ها در ناحیه گلو و سینه بوده و تجربه نشان داده قرقره کردن آب نمک در طول روز می‌تواند یک راهکار موثر برای تسکین درد و باکتری زدایی باشد.

  1. استفاده از آبلیمو

یکی دیگر از عوامل موثر در کاهش گلودرد آبلیمو است، آبلیمو حاوی آنتی آکسیدان و ویتامین c است که می‌تواند مقدار بزاق تولید شده در بدن را افزایش‌دهد، همچنین برای درمان در بیماری‌های همانند آنفولانزا یا سرماخوردگی نیز مفید و موثر واقع شده است. ترکیب مقداری لیمو یا آبلیمو با آب گرم و عسل یکی از بهترین ترکیب‌ها برای کاهش گلودرد بوده، همچنین این ترکیب یک نوشیدنی انرژی‌زا به شمار می‌رود و خواص زیادی در خود دارد.

دوش آب گرم

  1. دوش آب گرم

همان طور که اشاره کردیم در این مطب استفاده از دستگاه بخار می‌تواند فضای اتاق را مرطوب کند تا راه تنفسی شما مرطوب شود، اگر شما دستگاه بخار ندارید می‌توانید با گرفتن دوش گرم و نفس کشیدن بخار موجود را وارد راه تنفسی خود کنید و این امر باعث کاهش تورم و  تسکین درد در گلو می‌شود. روش دیگری نیز موجود است به صورتی که داخل ظرفی مقداری آب گرم ریخته و بخار ایجاد شده را تنفس کنید.

  1. مصرف نکردن سیگار

به طور کلی سیگار باعث ایجاد پیش زمینه برخی از بیماری‌ها بوده و رابطه مستقیمی با ریه و گلو دارد، دود موجود در سیگار گلو را تحریک می کنید و باعث خشک شدگی در ناحیه تنفسی می‌شود دور بودن از دود سیگار و استعمال نکردن سیگار نیز می‌تواند در روند بهبود شما موثر باشد.

بیشتر بخوانید: کدام یک از دخانیات سمی‌تر است؟ ۱۱ خطر در کمین آن!

نکته:سیگار عامل ۳۰ درصد از سرطان‌های موجود بوده و به تنهایی عامل ۹۵ درصدی سرطان حنجره می‌باشد.

در چه زمانی باید به خاطر گلودرد به پزشک متخصص مراجعه کنیم؟

همان طور که در اول مقاله گفتیم بهترین روش مراجعه یا مشاوره گرفتن از پزشک متخصص است، در این بین نیز روش‌های که معرفی کردیم تاثیر گذاری بالایی دارند اما اگر با توجه به انجام روش‌های درمان خانگی برای شما موثر نبودند و پس از گذشته ۲ هفته همچنان مورد آزار گلو درد بودید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

همچینین با مشاهده این علائم حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • مشکل در تنفس
  • گوش درد
  • گرفتگی صدا بیش از ۲ هفته
  • مشکل در باز کردن دهان
  • بثورات پوستی
  • احساس توده در گردن
  • وجود خون در بزاق

 روش‌های پیشگیری از گلودرد

علاوه بر روش‌های درمان در خانه، می‌توانید با رعایت مراقبت‌های پیشگیری، از بروز گلودرد جلوگیری کنید. در ادامه به تعدادی از این روش‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. شستشوی دست: شستشوی مکرر و مرتب دست‌ها با آب و صابون به عنوان یک اقدام پیشگیری از عفونت‌های ویروسی و باکتریایی بسیار مهم است.
  2. استفاده از ماسک: در مواقعی که با افراد بیمار در تماس قرار می‌گیرید یا در محیط‌های شلوغ حضور دارید، استفاده از ماسک مناسب می‌تواند از انتقال عفونت به شما جلوگیری کند.
  3. اجتناب از تماس با افراد مبتلا: در صورتی که با افرادی که دارای عفونت حلق هستند در تماس هستید، تلاش کنید فاصله‌گذاری مناسب را رعایت کنید و از مشترک کردن وسایل شخصی خود با آنها خودداری کنید.
  4. تقویت سیستم ایمنی: با تغذیه سالم، خواب کافی، ورزش منظم و کاهش استرس، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید تا در برابر عفونت‌ها مقاومت بیشتری داشته باشید.
  5. مراقبت از حلق: به حفظ تمیزی و مرطوب بودن حلق خود توجه کنید. از آب گرم با نمک برای کشیدن و آب گرم با عسل برای آرامش حلق استفاده کنید.
  6. اجتناب از عوامل تحریک‌کننده: سعی کنید از عواملی مانند دود سیگار، ترشحات شیمیایی و همچنین صداهای بلند که می‌توانند حلق را تحریک کنند، دوری کنید.

مکمل غذایی

  1. مصرف مکمل‌های غذایی: برخی مکمل‌های غذایی می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی و بهبود حالت عمومی شما کمک کنند. در صورت نیاز، مشاوره پزشکی در این زمینه را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید: ۱۳ ویتامین و مکمل ضروری که بدن ما نیاز دارد

نتیجه‌گیری:

گلودرد ممکن است به علت عفونت‌های ویروسی یا باکتریایی، آلرژی‌ها، تحریک‌کننده‌های محیطی یا دیگر عوامل باشد. برای تشخیص دقیق و درمان مناسب گلودرد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، رعایت مراقبت‌های درمانی و پیشگیرانه می‌تواند به بهبود سریعتر شما کمک کند.

با نیتروطب چند قدم نزدیک‌تر از همیشه به سلامتی.