در حال حاضر ما از همهگیری بیماری کووید ۱۹ که به نام کرونا نیز می شناسیمش عبور کردیم و در طول دوران همهگیری اکثر ما تقریبا یک تا ۲ بار به این بیماری دچار شدهایم و به نحوی با آن آشنا هسیم با این حال شاید برخی از افراد هنوز به طور کامل با این ویروس آشنا نباشند، پس ما در این مقاله قصد داریم این ویروس و عوامل آن را به طور کاملا و به شکل ساده برای شما توضیح دهیم پس با نیتروطب همراه باشید.
ویروس کرونا که همان طور از اسمش مشخص است، یک نوع بیماری ویروسی بشمار میرود و این ویروس علائم مختلفی را با خود به همراه داشته و در هر رده سنی خود را به نحوی به ما نشان داده، ما اینجا هستیم تا تمام چیزی که از این ویروس میدانیم را با شما دوستان نیتروطبی به اشتراک بگذاریم.
ویروس کرونا چیست؟
ویروس کرونا یا با نام علمی (Corona Viruses) یک گروه از بیماریهای ویروسی بشمار میروند که به خانواده کروناویریده شناخته میشوند. ویروس کرونا باعث ایجاد مشکلات جدی در ناحیه دستگاه تنفسی فرد مبتلا ایجاد میکند. خانواده کروناویریده باعث ایجاد برخی از بیماریها بوده، این ویروسها عامل ایجاد برخی از سرما خوردگیهای عادی و بیماریهای خطرناکتری نظیره: کوید۱۹، مرس و ساس میباشند. شاید دور از باور باشد اما قبل از پیدایش کرونا ویروس در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار در سال ۱۹۶۰ این ویروسها کشف شدند، مطالعه بر روی این ویروس ها تا اوسط سال ۱۹۸۰ ادامه داشته، ویروس کرونا به طور طبیعی در بین انسانها، پرندگان و پستانداران شیوع پیدا میکنند.
تا به امروز در جهان میلیونها ویروس کرونا به انسانها انتقال یافته و به ثبت و کشف رسیداند. کرونا ویروسی که در سال ۲۰۱۹ کشف شده به نام COV-19 در دنیا شناخته شده و این موضوع نامگذاری بخاطر پیدایش این ویروس در سال ۲۰۱۹ میباشد، ویروس NCOV-19 اولین بار در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین پیدا شد و به طور همهگیری در بین انسانها شیوع پیدا کرد، این موضوع شیوع پیدا کردن چندی طول نکشید و این ویروس به طور جهانی در بین انسانها همهگیر شد و به یک خطر جهانی و یک بحران بینالمللی تبدیل شد.
ویروس NCOV-19 باعث ایجاد بیماری COVID-19 بود عامل این بیماری که در کشور چین یافته شده خفاش است و این ویروس از طریق خفاش به انسان انتقال یافته و سبب ایجاد بیماری کویید ۱۹ بوده.
با چه عواملی میتوانیم از خود در برابر این ویروس محافظت کنیم؟
بهترین راهکار برای شما از ابتلا به این ویروس پیشگیری و دور بودن در معرض قرار گرفتن این ویروس میباشد. به همین دلیل میتوانید با انجام دادن برخی از امور از مبتلا شدن پیشگری داشته باشید و از شیوع این ویروس در اطراف خود جلوگیری کنید، برخی از اقدامات برای جلو گیری از شیوع ویروس کوید ۱۹ شامل موارد زیر میباشد:
- دستهای خود را حتما با آب و صابون بشویید. (حداقل این کار را به مدت ۲۰ثانیه انجام دهید)
- در نبودن آب و دسترسی به آن حتما با موارد دیگری همانند ژلهای ضدعفونی یا الکلهای ضد عفونی با حاوی مقدار الکل ۶۰% دستهای خود را ضدعفونی کنید.
- از داشتن تماس با افراد دیگر و نزدیکی به افرادی که به این ویروس مبتلا هستند حتما دوری کنید.
- با دستهای آلوده و شسته نشده تحدد هیچ عنوان به دست، دهان، بینی و چشم های خود نزنید.
کوید ۱۹ چه علائمی با خود به همراه دارد؟
این ویروس چند علائم شایع و چند علائم غیر شایع را در فرد بیمار بهجا میگذارد که میتوانیم به برخی از آنها اشاره داشته باشیم:
علائم که به ندرت برای افرد مبتلا پیش میآیند:
- اسهال
- از دست رفتن حس بویایی و حس چشایی
- گلو درد
- کوفتگی
- ورم
- بدن درد
- سر درد
- پیدایش جوش در پوست
- مشاهده رنگ پریدگی در دستان و پا
علائم که شایعتر هستند عبارتند:
- خستگی و بی حوصلگی
- سرفههای شدید و خشک
- تب و لرز
بیشتر بخوانید: چه میزان تب یا افزایش دمای بدن خطرناک میباشد؟ ۱۸ دلیل ایجاد آن
ویروس کوید ۱۹ چگونه شیوع پیدا میکند؟
همان طور که توضیح دادیم این ویروس ازطریق پستانداران به چرخه طبیعی وارد شد، اما با گذشت زمان که به انسانها انتقال یافت به سرعت در حال گردش بین افراد شد و کم کم خود رابه یک بحران جهانی تبدیل کرد، این ویروس از طریق راههای مختلف قابل شیوع بوده و از فرد مبتلا تا افراد ناقل در حال انتقال میباشد. ویروس کوید ۱۹ بر روی سطح تا چندین روز قابل زنده بوده و از تماسهای نزدیک از فردی به فردی دیگر انتقال مییابد.
تشخیص بیماری کوید ۱۹ چگونه میباشد؟
راه تشخیص این بیماری با گرفتن نمونههای مختلفی صورت میگیرد همانند: گرفتن نمونه خون فرد بیماری یا گرفتن نمونههای از ترشحات ته حلق یا خلط، با هر دو راه شما میتوانید بیماری را تشخیص دهید. نمونههای افراد مشکوک برای تشخیص به مراکز که کیت تشخیص بیماری را دارند ارسال میگردد و در آنجا با گرفتن آزمایشات تشخیص مبتلا بودن یا نبودن فرد مشخص میشود.
راه های که کرونا از طریق آنها انتقال مییابد چیست؟
- قرار گرفتن در فاصله کمتر از ۲ متری فرد مبتلا
- استفاده از لوازم شخصی افراد مبتلا
- اشیا و محیط
- حیوانات
- انتقال ویروس با تماسهای نزدیک با افراد مبتلا
- انتقال ویروس از طریق مدفوع
- عطسه
- سرفه
بیماری کرونا یا همان کوید ۱۹ برای کودکان خطرساز میباشد؟
با توجه به شرایط که در سالهای اخیر داشتهایم ویروس کرونا یا همان کوید ۱۹ برای کودکان کمتر خطر ساز بود و نگرانی زیاد را برای این گروه سنی ایجاد نکرد و خطرات جدی تر را برای افراد بزرگسال ایجاد کرده، ولی با این حال در برخی موارد کودکان دچار به این ویروس نیز مشاهده شده، تب بالا که یکی از شایعترین و جدیترین علائم این ویروس در افراد بزرگسال میباشد، با وجود دچار شدن بیش از ۹۰ درصد کودکان در کشور چین در آنها علائم جدی مشاهده نشده و با توجه به آمار متوجه میشوید که کودکان بیشتر دچار یک بیماری خفیف از ویروس شدهاند و تب بالا در آنها مشاهده نشده است.
با این حال کودکانی که دچار نوع خفیف کوید ۱۹ شدهاند با علائمی مانند گلو درد، سرفه، اسهال ، آبریزش بینی و استفراغ روبهرو بودهاند. در تحقیقاتی که بخاطر این بیماری صورت گرفته شده نشانههای دیگری نیز در افراد بزرگسال به چشم میآید، از دست دادن بویایی یکی دیگر از مواردی بود که به آن اشاره کردیم این موضوع ممکن است در کودکان نیز پیش بیاید ولی مشاهده دردهای عضلانی و سردرد به دلیل دچار شدن کودکان به این ویروس بارها و به شدت مشاهده شده.
چه زمانی باید کودک را نزد پزشک ببریم؟
شما در مشاهده مواقعی که یکی از مواردی که ما به آن اشاره داشتیم حتما به پزشک مراجعه کنید یا از یک پزشک مشاوره پزشکی بگیرید، برای راحتی شما عزیزان، کادر پزشکی نیتروطب آماده ارائه خدمات مختلفی نظیره مشاوره آنلاین پزشکی، ثبت درخواست پزشک یا پرستار و مواردی مختلفی که میتوانید به راحتی از آنها استفاده کنید.
با مشاهده این موراد سریع کودک خود را نزد پزشک ببرید:
- مشاهده جوش
- کودک به شدت بیمار است
- پس از بهبودی کودک همچنان علائم بیماری مشاهده میشود
با مشاهده این موارد کودک نیاز به مراقب های ویژه خواهد داشت:
- درد شدید در شکم
- مشکل در ادرار
- درد در قفسه سینه
- کودک بی حال بهنظر میرسد
- نفسهای بی نظم
- بودی لبها
ویرس کرونا چند نوع دارد و علائم انواع آن چیست؟
این ویروس همانطور که به آن اشاره کلی داشتیم یک شکل نبوده و در حال پیشرفت میباشد و با وجود این شرایط برای انواع آن نامگذاری های جدیدی توسط سازمان بهداشت جهانی در نظر گرفته شده، تا کنون سه نوع از این ویروس با نامهای جدیدی وعلائم مشابه و متفاوت کشف شده است که میتوانیم به آنها اشاره داشته باشیم:
- کرونایی معمولی
- کرونایی دلتا
- کرونایی امیکرون
کرونا دلتا چیست؟
این نوع از کرونا با علائم قوی تر خود را نشان میدهد و یکی از تفاوتهای مهم آن با کرونای عادی قدرت سرایت بیشتر دلتا میباشد، تفاوتهای زیادی در نوع کلی وجود ندارد و فقط از نظر شدت و قدرت در برخی از علائم کرونا دلتا آن را با کرونا معمولی متمایز میکند، برخی از علائم کرونا دلتا:
- از دست رفتن حس چشایی و حس بویایی
- احساس خستگی
- آبریزش بینی
- اسهال
- استفراغ
- تنگی نفس
- گلو درد
- سرفههای شدید
- سردرد
کرونا امیکرون چیست؟
کرونا امیکرون که یکی دیگر از نوعهای این ویروس میباشد و در کشورهای مختلف مشاهده شده تفاوت چندانی با کرونای عادی ندارد و علائم نزدیکی به آن دارد اما چیزی آن را با کرونای عادی متمایز میکند این است که این نوع کرونا بیشتر در جوانان شایع است و تقربیا با واکسن میتوانید آن را کنترل و خنثی کنید با این حال درمانی قطعی برای این بیماری هنوز مشخص نیست و امکان مشاهده علائم خفیف در افراد امکان پذیر است. برخی از علائم مشاهده شده کرونا امیکرون:
- از دست دادن حس چشایی
- از دست دادن حس بویایی
- آبریزش در ناحیه بینی
- اسهال
- استفراغ
- تب و لرز
- خستگی
- سرفه
- بی اشتهایی و کم میل شدن
- مشاهده دردهای عضلانی
- سردرد
- مشکلات تنفسی نظیره تنگی نفس
درمان ویروس کرونا چیست؟
درمان کاملی برای این بیماری هنوز یافته نشده و واکسنهای که تولید شده تا حدی برای پیشگری از این بیماری موثر واعق شده با این حال هنوز خود ویروس کوید ۱۹ در حال رشد و پیشرفت بوده، پس اگر بعد از زدن چند دوز از واکسنهای کرونا مجدد دچار این ویروس موذی شدین نگران نباشید و سریع به یک پزشک مراجعه کنید، در صورت نیاز میتوانید از خدمات پزشک در منزل یا مشاوره پزشکی آنلاین نیتروطب نیز استفاده کنید، در صورت دچار شدن به بیماری رعایت اصول را فراموش نکنید و دچار استرس نشوید، با نیتروطب یک قدم نزدیمتر به سلامتی.
نتیجهگیری:
کووید-۱۹ یک بیماری تنفسی جدی است که توسط ویروس سارس-کوو-۲ ایجاد میشود. علائم آن میتواند متنوع باشد و از تب، سرفه خشک، تنگی نفس، خستگی و درد عضلانی شامل شود. شیوع این بیماری به سرعت در سراسر جهان افزایش یافته است و اقدامات بهداشتی مهمی برای کنترل شیوع آن وجود دارد، از جمله شستشوی دست، استفاده از ماسک، فاصلهگذاری اجتماعی و تهویه مناسب. پیشگیری و رعایت این اقدامات بهداشتی بسیار حائز اهمیت است تا شیوع ویروس کووید-۱۹ کاهش یابد و سلامتی عمومی حفظ شود.