سرماخوردگی؛ علائم و راه های درمان آن

زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
سرماخوردگی

سرماخوردگی (common cold) یک بیماری رایج در تمام سنین بوده و یک بیماری واگیردار به شمار می‌رود ، این بیماری مربوط به دستگاه تنفسی بوده و از سینه تا حفره بینی فرد بیمار را در بر می‌گیرد، عمدتا سرماخوردگی خود را با سردرد، خستگی و عطسه نشان می‌هد و با علائم‌های همانند: تب، گلودرد، سرفه ادامه دار می‌شود. این بیماری معمولا بین یک تا دو هفته در بدن باقی می‌ماند اما امکان دارد در برخی از موارد مدت زمانی بیشتری بیمار دچار این بیماری شود، این بیماری یک بیماری واگیردار شناخته شده است و از طریق سرفه، عطسه یا از طریق تماس با انسان و اشیاء قابل انتقال به فرد دیگری است.

برای مشاوره بیشتر در خصوص انواع بیماری یا ثبت درخواست پزشک و دیگر امکانات پزشکی  می‌توانید از کادر پزشکی نیتروطب  استفاده کنید.

در دنیا بیش از ۲۰۰ مورد بیماری سرماخوردگی وجود دارد، که شناخته شده ترین نوع آن راینوویروس‌ها هستند که همان بیش از ۹۹ مورد مختلف دارد و در دنیا شناخته شده‌اند. این ویروس موزی می‌تواند در سطوح ساعت ها زنده بماند و به سرعت به بدن فردی انتقال یابد، به طور عادی هر فرد بزرگسال در سال دو تا سه بار به بیماری سرماخوردگی دچار می‌شود، البته در مورد در کودکان و نوزادان این موضوع صدق نمی‌کند و احتمال بیشتر درچار شدن در سنین کمتر بیشتر است.

علائم سرماخوردگی

سرماخوردگی همانند دیگر بیماری‌ها علائم و نشانه‌های خاص خود را داشته که با وجود این علائم می‌توان تشخیص بیماری را داد و این علائم با سایر بیماری‌ها در برخی موارد مشابه یا متفاوت است بیماری‌های مانند کرونا یا آنفولانزا برخی از این بیماری‌ها بوده و با توجه به این علائم می‌توان تشخیص داد که نوع بیماری فرد سرماخوردگی بوده یا که بیماری دیگری است.

علائم سرماخوردگی در بزرگسالان:

بیماری سرماخوردگی در بزرگسالان علائم مختلفی را داشته و همان‌طور که در همین مطلب به آن اشاره کردیم می‌تواند از فردی به فردی دیگر انتقال یابد البته در نظر داشته باشید شاید علائم دو فرد با هم یکی نباشد و تفاوت‌های در این علائم به چشم بخورد وجود دارد.

سرماخوردگی

برخی از شایع ترین علائم این بیماری:

  • سردرد
  • تب و لرز
  • مشکل در دستگاه تنفسی
  • بدن درد سرماخوردگی
  • حساسیت به نور
  • گوش درد سرماخوردگی
  • عطسه
  • از دست دادن حس بویایی و چشایی
  • کیپ شدن بینی
  • آبریزش بینی
  • کیپ شدن گوش و کاهش حس شنوایی
  • از دست رفتن تعادل
  • تورم و قرمزی لاله گوش
  • سوزش و خارش چشم
  • سنگین شدن سر
  • درد قفسه سینه
  • عفونت در گوش

بیشتر بخوانید: چه میزان تب یا افزایش دمای بدن خطرناک می‌باشد؟ ۱۸ دلیل ایجاد آن

علائم سرماخوردگی در نوزادان و کودکان:

در نوزادان و کودکان علائم که نام بردیم نیز وجود دارد و می‌توان گفت تقریبا علائم مشابه‌ای دارند، البته در برخی از کودکان علائم دیگری همچون مشکل در سیستم گوارشی که باعث ایجاد اسهال و استفراغ می‌شود، یکی دیگر از این علائم بی‌اشتهایی و دل‌پیچه است، که یکی از بارز ترین نشانه‌های سرماخوردگی در کودکان است.

بیشتر بخوانید: بی اشتهایی؛ ۱۱ علت و راه‌های خانگی درمان آن

درمان سرماخوردگی در سنین مختلف

همان‌طور که در این مقاله در نیتروطب خواندید ما به این مضوع اشاره مستقیم کردیم که ویروس سرما‌خوردگی در سنین مختلف علائم و نشانه‌های‌ متفاوتی را داشته پس راه درمان نیز در سنین مختلف متفاوت بوده است.

درمان ویروس سرماخوردگی در افراد بزرگسال

برای درمان این ویروس شما باید این اجازه را به ویروس داده تا دوره خود را تمام کند، اما همان‌طور که پیداس و این کار نیازمند صبوری بوده و تحمل کردن درد چه برای نوزادان و کودکان حتی افراد بزرگسال سخت و دشوار بوده است، از این رو پیشنهاد ما به شما مراجعه به پزشک بوده برای سهولت در این امر شما می‌توانید از کادر پزشکی نیتروطب مشاوره آنلاین در خصوص بیماری داشته باشید حتی امکان ثبت درخواست پزشک یا پرستار برای راحتی شما در نظر گرفته شده است.

برای درمان ویروس سرماخوردگی می‌توانید با روش های خانگی و استراحت از دست این بیماری راحت شوید یا اینکه با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌های که در نسخه پزشکی دریافت کرده‌اید به عمل خوب شدن‌تان سرعت ببخشید.

نکته: استفاده خود سرانه از آنتی‌بیوتیک ها می‌تواند برای فرد بیمار مشکل ساز شود حتما از داروهای پزشکی با نسخه استفاده کنید.

سرماخوردگی در کودکان

درمان سرماخوردگی در نوزادان و کودکان

به دلیل وجود عوارض جبران ناپذیر و جدی که می‌تواند برای کودکان کمتر از ۲ سال اتفاق بیوفتد سازمان جهانی غذا و دارو مصرف داروهای سرما‌خوردگی برای این سنین را توصیه نمی‌کند. اکثر تولیدکنندگان دارو‌های سرماخوردگی و… در توضیحات محصولات خود ذکر می‌کنند مصرف دارو برای سنین زیر ۴ سال ممنوع است.

پس بهترین روش برای درمان سنین کوچک مراجعه به پزشک متخصص اطفال بوده و با توجه به توصیه های پزشک عمل کنید، یکی از دیگر روش‌ها، درمان‌های خانگی و اسراحت مطلق در این دوره برای بیمار است.

درمان های خانگی ویروس سرما خوردگی

همان طور که اشاره کردیم برای درمان ویروس سرماخوردگی می‌توانید از راه‌کارهای در خانه استفاده کنید.

  1. حتما استراحت کافی داشته باشید

یکی از موثر ترین و راحت‌ترین روش‌ها استراحت کردن در خانه است، بدن شما برای بهبود یافتن از ویروس سرماخوردگی نیازمند استراحت کافی است. با استراحت کافی شما انرژی لازم خود را حفظ می‌کنید و بدن شما به راحتی با ویروس سرماخوردگی مبارزه کرده و ویروس را از بدن شما بیرون می‌کند.

  1. مایعات مصرف کنید

مایعات حتما باید در این مدت مصرف شود زیرا که بدن با مشکل کم‌آبی مواجع خواهد شد پس بهترین گزینه برای شما مصرف آب، آب‌میوه‌های طبیعی است. برای تسکین برخی از دردها می‌توانید آبلیمو با مقداری آب گرم و عسل مصرف کنید این یک ترکیب برای کاهش درد گلو و تامین آب بدن است، در این دوران از مصرف نوشیدنی‌های الکی و کافین‌دار خودداری کنید چرا که این نوشیدنی ها باعث کاهش و تشدید کم آبی در بدن می‌شود.

  1. عسل مصرف کنید

عسل یک خوارکی طبیعی بوده و از خواص ضدمیکروبی و آنتی باکتریال بالای برخوردار است. افراد بزرگسال و حتی کودکان بزرگ‌تر از یک سال میتواند برای کاهش سرفه از عسل در کنار مقداری چای استفاده کنند. در تحقیقات که انجام شده ۱۰ گرم عسل قبل خواب به کودکان بیمار داده و آن‌ها خواب راحتی را داشتند و برای کاهش سرفه بسیار موثر واقع شده.

دارو های موثر برای درمان سرماخوردگی

برخی از مسکن‌ها و دارو‌ها می‌تواند تحمل درد را کاهش داده و سرعت بهبود شما را افزایش دهد، مسکن‌ها به کاهش انواع مختلف درد در بدن موثر هستن همانند:

  • سردرد
  • گوش‌درد
  • گلودرد
  • دردهای عضلانی

قرص

مسکن و دارو‌های که بیشترین استفاده برای درمان ویروس سرماخوردگی را دارند و به عبارتی رایج ترین مسکن‌ها برای این بیماری شناخته شده‌اند، همانند:

  • استامینوفن
  • ناپروکسن
  • ایبوپروفن

در پایان این مقاله باید به این موضوع اشاره کنیم در دوره بیماری حتما توصیه‌های پزشک را گوش کنید، استراحت کافی داشته باشید، و تغذیه مناسب برای درمان سرماخوردگی را حتما مصرف کنید. با ارزوی سلامتی شما نیتروطب.