میکرونیدلینگ؛ جوانسازی پوست در ۳۰ روز

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه
میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یک راهکار به روز جهت بهبود بافت پوست و رفع جای جوش و آکنه است. این روش یک روش غیرتهاجمی است که در عرض چند دقیقه پوست را جوان‌تر کرده و درخشندگی پوست را به طرز شگفت‌انگیزی افزایش می‌دهد. اگر شما نیز می‌خواهید صاحب پوستی جوان و درخشان شوید توصیه ما بر این است که تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید و با مطالعه این مقاله با روش میکرونیدلینگ آشنا شده و از مزایای بیشمار آن بهره‌مند شوید.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ روشی می‌باشد که در آن با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز سوراخ‌های کوچکی را بر روی سطح پوست ایجاد می‌‌کنند. این آسیب‌های جزئی شبیه به اصلاح صورت مردان می‌باشد که باعث افزایش کلاژن سازی و تحریک پوست می‌شود. در واقع پوست برای ترمیم این آسیب‌ها شروع به ترمیم و کلاژن سازی می‌کند و در نتیجه این مسئله باعث می‌شود تا پوست ظاهری صاف‌تر و جوان‌تر پیدا کند.

نحوه انجام میکرونیدلینگ

نحوه انجام آن به این صورت است که پس از آماده‌سازی پوست برای انجام این کار پزشک متخصص برش‌های کوچکی را بر روی سطح پوست ایجاد می‌کند، این آسیب جزئی در لایه‌های پوست عمل کلاژن‌سازی را تحریک می‌‌کند. پزشک برای انجام این روش از وسیله‌ای شبیه به قلم استفاده می‌نماید.

این وسیله می‌تواند خراش‌های کوچکی را در لایه‌های پوست ایجاد نموده و سبب درمان مشکلات پوست شود. اندازه سوزن‌های این دستگاه بسیار کوچک بوده و همین دلیل است که احتمالا بعد از اتمام کار اصلا متوجه زخم‌هایتان نمی‌شوید. متخصص قبل از این که میکرونیدلینگ را شروع کند از بی‌حس‌ کننده‌های موضوعی روی پوست استفاده می‌کند.

باید برای بی‌حسی کامل حدود ۳۰ دقیقه صبر کنید. همچنین انجام این درمان بین ۱۰ دقیقه تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. در انجام این روش برای به دست آوردن نتایج بهتر و کاهش عوارض ناشی از آن تخصص و مهارت پزشک متخصص بسیار مهم می‌باشد. پزشک باید طوری روی پوست قلم دستگاه را قرار دهد، که تمامی قسمت‌ها بتوانند به طور یکنواخت عمل کلاژن‌سازی را انجام دهند. به همین دلیل است که شما باید حتما قبل از انجام این عمل با چند پزشک مشاوره داشته باشید تا مطمئن شوید که فرد می‌تواند این کار را به درستی برای شما انجام دهد.

بیشتر بخوانید: بوتاکس چیست؟ چه فواید و عوارضی دارد؟

کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟

از ابن روش به منظور از بین بردن لکه‌ها، نقص‌های پوستی و همچنین چین و چروک‌های پوستی استفاده می‌شود. اما از کاربرد‌های اصلی میکرونیدلینگ می‌توان به از بین بردن لک‌های پوستی و جای جوش، کمک به رشد موها و ابرو، جوانسازی پوست صورت، رفع تیرگی زیر چشم، روشن کردن پوست، از بین بردن جای بخیه، جوانسازی پوست زیر چشم، رفع تیرگی زانو، از بین بردن منافذ پوستی، از بین بردن چروک‌های پیشانی، درمان لکه‌های تیره روی پوست، کم رنگ شدن ترک‌های پوستی و سفت شدن پوست اشاره کرد.

انواع روش‌های میکرونیدلینگ

انواع روش‌های میکرونیدلینگ بر اساس عمق نفوذ سوزن

انواع روش‌های این عمل طبق عمق نفوذ سوزن عبارتند از:

  • میکرونیدلینگ سطحی

نوع سطحی برای جوانسازی اولیه پوست انجام می‌شود که می‌تواند روی اپیدرم، کانال‌های بسیار ریزی را ایجاد کند. این کار باعث می­‌شود تا فاکتورهای رشد از کراتینوسیت‌ها آزاد شده و در اپیدرم فعالیت آن‌ها افزایش یابد.

  • میکرونیدلینگ عمقی

نوع عمقی برای جوانسازی پیشرفته، استریا و اسکارها انجام‌ می‌شود. فرایند بهبود زخم باعث می‌شود تا فیبروبلاست‌ها و کراتینوسیت‌ها تحریک شوند، که نتیجه آن افزایش رشد و نمو سلول‌های اپیدرم، افزایش فعالیت TGF-β۳، الاستین، کلاژن و GAG می‌باشد.

مراقبت‌های قبل از میکرونیدلینگ

برای این بتوانید از این روش زیبایی نتایج خوبی را دریافت کنید باید مراقبت‌های قبل از این عمل را رعایت کنید که به شرح زیر می‌باشند:

  • دو هفته قبل از انجام میکرونیدلینگ از رفتن به سولار یا آفتاب گرفتن خودداری کنید.
  • یک هفته قبل از انجام این روش استفاده از محصولات فعال همچون آلفا هیدروکسی اسید، رتینول، سالیسیلیک اسید و… را متوقف کنید.
  • یک هفته قبل از انجام از مصرف داروهای ضدالتهاب همچون ایبوپروفن خودداری نمایید.
  • یک هفته قبل، از مصرف داروهای رقیق کننده خون همچون امگا ۳ و ویتامین ای خودداری کنید.
  • اگر طی هفته‌های گذشته تحت درمان خاصی قرار گرفته‌اید حتما پزشک خود را از این مسئله مطلع کنید.

مراقبت‌های پس از میکرونیدلینگ

مراقبت‌های پس از میکرونیدلینگ برای ماندگاری بهتر نتایج از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شما می‌توانید با پیروزی از موارد زیر شاهد زیبایی چهره خود باشید. مراقبت‌های پس از میکرونیدلینگ عبارتند از:

  • چند ساعت بعد از انجام میکرونیدلینگ صورت خود را با آب ولرم شستشو دهید.
  • ۲۴ ساعت بعد از این عمل پوست خود را با شوینده‌های ملایم شسته و از کرم‌های مرطوب کننده، آبرسان و ضد آفتاب مناسب پوست خود استفاده نمایید.
  • تا ۴۸ ساعت بعد از درمان به هیچ عنوان روی پوست خود از محصولات آرایشی استفاده نکنید.
  • تا یک هفته بعد از این روش  از فعالیت‌های جسمی و ورزشی شدید، دوش آب داغ، سولاریم، آفتاب گرفتن و استفاده از محصولات پوستی حاوی مواد فعال همچون رتینول خودداری کنید.
  • معمولاً پوست بعد از میکرونیدلینگ طی سه الی هفت روز به حالت عادی خود باز می‌گردد و شما می‌توانید به فعالیت‌های عادی خود بپردازید. در این مدت می‌توانید جهت تسریع بخشیدن به سرعت ترمیم پوست از کرم‌های ترمیم کننده پوست استفاده نمایید.

مزایای میکرونیدلینگ

مزایای میکرونیدلینگ

این عمل  مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • بدون درد است.
  • روش فیزیولوژیک است و در نتیجه بدون عارضه می‌باشد.
  • برای پوست‌های نازک نیز می‌توان استفاده کرد.
  • مقرون به صرفه است.
  • می‌توان تا بدست آمدن نتیجه دلخواه آن را تکرار کرد.
  • دوره بهبودی بعد از میکرونیدلینگ بسیار کوتاه است.
  • در این روش ریسک تغییر رنگ پوست بسیار کم است.
  • در تمام مناطق بدن، صورت و گردن می‌توان بکار برد.

بیشتر بخوانید: مزوتراپی چیست؟ ۱۰ کاربرد آن که نمی‌دانستید

تعداد جلسات درمانی لازم برای میکرونیدلینگ

پزشک متخصص باید با توجه به میزان مشکلات تشخیص دهد که چند جلسه درمانی برای انجاماین روش لازم است. معمولا برای درمان جای زخم و سوختگی‌ها ۵ جلسه و جای جوش‌ها ۳ جلسه میکرونیدلینگ کافی است. بهتر است برای این که بتوانید از میکرونیدلینگ نتیجه بهتری را دریافت کنید بین هر دو جلسه درمان، چهار تا شش هفته فاصله دهید تا کلاژن سازی پوست به خوبی انجام شود و پوست بتواند برای این امر زمان کافی را داشته باشد. می‌توان این روش درمانی را علاوه بر پوست صورت برای نقاط حساس دیگر همچون دست، چشم و حتی گردن نیز استفاده کرد.

چه کسانی نباید میکرونیدلینگ را انجام دهند؟

این روش زیبایی یکی از ساده ترین روش‌هایی می‌باشد که با هدف از بین بردن چین و چروک‌ها ظاهری زیبا و شاداب به فرد می‌دهد. پزشک در این روش با بهره مندی از سوزن‌های نازک باعث وارد شدن آسیب‌های جزئی به سطح پوست شده و از این طریق موجب فراخوانی سیستم ترمیمی بدن به قسمت ایجاد زخم می‌شود. در نهایت چین و چروک‌های صورت شروع به ترمیم می‌کنند.

در حال حاضر این روش با توجه به سهولت در پیاده سازی آن و بازده بسیار مناسب به یکی از محبوب ترین روش‌های زیبایی تبدیل شده است. از آنجایی که میکرونیدلینگ یکی از ایمن ترین روش‌ها برای از بین بردن چین و چروک‌ها می‌باشد، اما بعضی از افراد به دلیل شرایط خاصی که دارند نمی توانند از مزیت‌های این روش درمانی و زیبایی بهره مند شوند. از جمله افرادی که نباید میکرونیدلینگ انجام دهند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افرادی که به حساسیت‌های پوستی مبتلا هستند
  • افرادی که دارای کلوئید در پوستشان هستند
  • افرادی که به دیابت مبتلا هستند
  • افرادی که به هموفیلی مبتلا هستند
  • افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده می‌کنند.
  • افراد که مبتلا به عفونت‌های پوستی هستند.
  • افرادی که ترکیبات حاوی ویتامین A مصرف می‌کنند.

عوارض میکرونیدلینگ

عوارض میکرونیدلینگ

 میکرونیدلینگ از کم عارضه ترین و کم تهاجمی ترین روش‌هایی زیبایی به شمار می‌رود. اما ممکن است در بعضی از مواقع پس از عمل زیبایی عوارض جزئی در بیماران مشاهده شود. اما شایع‌ترین عارضه‌ی جانبی این روش، تحریک جزئی پوست بلافاصله پس از تمام شدن کار است. از جمله عوارض میکرونیدلینگ می‌توان به ورم خفیف، جوش زدن، التهاب موقت، بروز تبخال قرمزی پوست، عفونت پوست، خشکی، خراشیدگی، احساس سوزش و خارش پوست اشاره کرد. بهتر است برای جلوگیری از بروز عوارض میکرونیدلینگ پوست خود را تمیز نگه دارید و از هیچ گونه کرم آرایشی استفاده نکنید.

بیشتر بخوانید: فیلر زیر چشم؛ چشمان زیبا و جوان با یک تزریق ساده

هزینه‌ی میکرونیدلینگ

هزینه‌ی میکرونیدلینگ به عوامل گوناگونی همچون وسعت ناحیه‌ی تحت درمان، تجربه‌ی پزشک و تعداد جلسات مورد نیاز بستگی دارد. اما گاهی اوقات، پزشکان میکرونیدلینگ را با سایر روش‌های درمانی ترکیب می‌کنند که این امر می‌تواند باعث افزایش هزینه‌‌‌ها شود. هزینه‌ی میکرونیدلینگ نسبت به لیزردرمانی بسیار کمتر بوده و ممکن است این روش برای بعضی از افراد گزینه‌ی بسیار مناسبی باشد. لیزردرمانی به‌ خاطر استفاده از گرما می‌تواند بر روی رنگدانه‌‌های پوست تأثیر بگذارد. به همین دلیل کسانی که پوست تیره‌تری دارند، روش میکرونیدلینگ را به لیزر درمانی ترجیح می‌دهند.

آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟

پزشک متخصص در هنگام انجام میکرونیدلینگ بر روی نقاط مختلف پوست، از کرم‌های بی حسی استفاده می‌کند، تا شما دردی را احساس نکنید. لازم به ذکر است که بعد از تمام شدن درمان احتمالا پوست ناحیه تحت درمان، به رنگ صورتی در خواهد آمد و یا در بدترین حالت ممکن نقطه‌های زخم مانند روی پوست ایجاد شود که همه این مشکلات بعد از چند روز از بین می‌روند.

بیشتر بخوانید: لیفت پلک| ۶ روش درمان افتادگی پلک بدون جراحی

جمع بندی

میکرونیدلینگ در بهبود پوست یک روش مؤثر و نوین است. در این روش با استفاده از سوزن‌های بسیار ریز و نفوذ آن‌ها به عمق مختلف پوست، تولید الاستین و کلاژن سازی تحریک شده و مشکلات پوستی به این ترتیب بهبود می‌بخشد. اگر چه ممکن است فکر کردن به سوزن‌ها شما را کمی بترسانند، اما این سوزن‌ها زیاد دردناک نیستند. همانطور که گفته شد پزشکان از قبل معمولاً یک کرم بی‌حس‌کننده موضعی را برای کمک به بی‌حس شدن ناحیه تحت درمان استفاده می‌کنند. افراد می‌توانند با رعایت مراقبت‌های لازم بعد از انجام این روش، به نتایج مطلوبی دست یابند.